Υπάλληλοι καθαριότητας στον Ευαγγελισμό θετικοί στον ιό

Συναγερμός για ύποπτα κρούσματα σε Θήβα και Χαλκίδα αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, την στιγμή που θετικοί στον ιό βρέθηκαν υπάλληλοι καθαριότητας στον Ευαγγελισμό. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Παραχαλαρώσαμε. Συνάδελφοι θετικοί στο κορονοϊό στον Ευαγγελισμό. Στη Χαλκίδα και τη Θήβα υπάρχει συναγερμός. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση περιστατικών κορονοϊού που προσέρχονται στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

Για να μη κρυβόμαστε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων έπαιξε το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων χωρίς καμία προετοιμασία και δυνατότητα αυστηρών ελέγχων. Τα περισσότερα κρούσματα που προσέρχονται στα νοσοκομεία είναι εισαγόμενα ή επαφές τους.

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό

Δύο συνάδελφοι καθαρίστριες θετικές στο κορονοϊό. Δουλεύουν με σύμβαση και ήρθε η μια από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Δούλευαν στο Νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις έως ότου διαγνωσθούν.

Πάνω από 200 συνάδελφοι και ασθενείς ήρθαν έμμεσα ή άμεσα σε επαφή. Γίνονται τεστ στις επαφές τους ευτυχώς μέχρι τώρα είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι είναι θετικός ο σύζυγός της μιας που είναι και αυτός εργαζόμενος στη καθαριότητα»   αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θετικός στον κορονοϊό ασθενής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας