Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στην Πατησίων

τρεις

Σε τρεις συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας προχώρησε χθες τη αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα 100 περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.

Επιπλέον έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας.

Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

συλλήψεις εκρηκτικός μηχανισμός

Για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος συλληφθείς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο 30χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον 28χρονο, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε.

συλλήψεις κοντάρια

συλλήψεις κοντάρια

τρεις

Όσον αφορά στον 27χρονο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβάτες λεωφορείου πιάστηκαν στα χέρια για τη μη χρήση μάσκας