Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται ο αυτοαποκαλούμενος ως «αναρχικός πρόσφυγας» από το Ιράν, ο οποίος προ ημερών καλούσε το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Εβρο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «τα σύνορα ανοίγουν μόνο με σφαίρες».

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν χθες στην περιοχή της Κυψέλης και του πέρασαν χειροπέδες. Στο κείμενό του, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, ο Ιράνος αρχικά περιέγραψε πώς κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην ΕΕ, δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας».

Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, ωστόσο εμπίπτει στον αντιτρομοκρατικό νόμο και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, ο συλληφθείς από το Ιράν φέρεται να έχει σχέσεις και επαφές με τον καταζητούμενο για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Πηγή: diktyotv.gr