Στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί: Όχι στο νομοσχέδιο για την Παιδεία (video)

Σφοδρές και καθολικές είναι οι αντιδράσεις, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί. Το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη με τους εκπαιδευτικούς να βγαίνουν και πάλι στους δρόμους.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, έχοντας προκηρύξει στάση εργασίας ως τις 12 το μεσημέρι την Τρίτη και καλώντας του εργαζομένους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στο νομοσχέδιο τάσσονται σχεδόν όλοι οι φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), η πλειοψηφία των ενώσεων που εκφράζουν το προσωπικό των πανεπιστημίων, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά. Στοιχείο που τεκμαίρεται από τις κινητοποιήσεις που γίνονται εναντίον του νομοθετήματος αλλά και από τις επίσημες θέσεις που έχουν καταγραφεί από δεκάδες φορείς. «Κοινός τόπος» η των προαναφερομένων είναι η απουσία ουσιαστικού κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα νέα για την Περιφέρεια Αττικής