Ο μεγάλος περίπατος από ψηλά – Ενστάσεις στο Twitter

ο

Μέρα με τη μέρα ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας παίρνει σάρκα και οστά, με τις αλλαγές πλέον να είναι εντυπωσιακές και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, παρότι υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από τον δήμο Αθηναίων. Ο Μεγάλος Περίπατος επεκτάθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, με πεζοδρομήσεις που δίνουν επιπλέον χώρο σε πεζούς και ποδηλάτες.

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Οι φωτογραφίες από ψηλά

Tα έργα στο Σύνταγμα ξεκίνησαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, αλλά στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ.Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Από το σημείο μάλιστα απομακρύνθηκε και η πιάτσα των ταξί, που θα περιμένουν πλέον τους πελάτες σε νέο χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος. Τα ταξί τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση, με τις αμέσως επόμενες αλλαγές, σε περίπου δέκα μέρες, θα μετακινηθούν στην Καταγιώργη Σερβίας.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μεγάλα στρογγυλά παγκάκια, στο εσωτερικό μέρος των οποίων τοποθετήθηκαν δέντρα και φυτά, εγκαταστάθηκαν στην είσοδο της Ερμού, δημιουργώντας μια νέα, πρωτόγνωρη εικόνα στην πρωτεύουσα. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα εξακολουθούν να είναι έντονα κατά διαστήματα, με τη Δημοτική Αρχή να απευθύνει εκκλήσεις στους οδηγούς να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Διαφωνεί το Twitter για το Σύνταγμα

Αντιρρήσεις για την αισθητική των παρεμβάσεων στο Σύνταγμα εξέφρασαν χρήστες των social media:

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατεδαφίσεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα: Επιταχύνεται η διαδικασία