«Μεγάλος Περίπατος»: Ξεκίνησαν τα έργα και στο Σύνταγμα

Ο Μεγάλος Περίπατος εξαπλώνεται και από χθες βράδυ έχουμε τις πρώτες σημαντικές και καίριες παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθήνας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτό το νέο και φιλόδοξο σχέδιο, βάση του αρχικού προγραμματισμού. Ετσι, από χθες βράδυ είχαμε τις πρώτες εργασίες με μπουλντόζες και συνεργεία του Δήμου και σήμερα το πρωί φάνηκαν οι πρώτες εικόνες από το δρόμο και πως διαμορφώνεται.

Μετά τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου, όλοι πλέον καλούνται να προσαρμοστούν και στα νέα δεδομένα στο Σύνταγμα.

Τα έργα στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου δίχως μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς και τα οχήματα. Η Τροχαία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και ρύθμιζε αποτελεσματικά την κυκλοφορία, έχοντας, προφανώς, αξιοποιήσει την εμπειρία από τις πρόσφατες παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου.

Βεβαίως το μεγάλο κρας τεστ είναι τη Δευτέρα το πρωί, όπου ο όγκος των οχημάτων θα είναι πολλαπλάσιος. Ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι εκ μέρους του Δήμου, οι συγκοινωνιολόγοι και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις είναι προς το καλό και το άμεσο όφελος της πόλης της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στη Μεσόγειο

Τι άλλαξε στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, γίνονται στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), προεκτείνεται το πεζοδρόμιο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αποδίδονται στους πεζούς δύο επιπλέον λωρίδες. Πρόβλεψη για τη συνέχιση της ειδικής λωρίδας για ποδηλάτες δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Εξαιτίας της παρέμβασης, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά, δε, γι’ αυτά, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, θα δημιουργηθεί εσοχή για τη στάση τους.

Η συνηθισμένη πιάτσα ταξί σχεδόν σε όλο το τόξο, από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, καταργείται. Προς το παρόν, από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση/αποβίβαση τα ΜΜΜ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται διαρκώς εκεί, με αυξημένη παρουσία, για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public.

Πηγή: iefimerida.gr