Θερινές εκπτώσεις: Ουρές έξω από τα καταστήματα της Ερμού

Ξεκίνησαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις και οι Αθηναίοι από νωρίς βγήκαν στις αγορές προκειμένου να κάνουν να ψώνια τους σε χαμηλότερες τιμές, δίνοντας μια μικρή «ανάσα» στους καταστηματάρχες που το προηγούμενο διάστημα είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά λόγω κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, κάτι που ωστόσο ενδέχεται να αλλάξει, καθώς οι έμποροι ζητούν οι ημερομηνίες να μετατεθούν.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον ΕΣΑ ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Ουρές έξω από καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις

Οι ουρές αρχικά ήταν μικρές, με τους καταναλωτές να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλει η πανδημία, ωστόσο υπήρχαν στιγμές που ο συνωστισμός ήταν έντονος και οι ουρές έξω από τα καταστήματα άναρχες, αφού τα νέα δεδομένα προβλέπουν μειωμένη είσοδο ατόμων στα καταστήματα.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Intimenews, στην πρεμιέρα των εκπτώσεων, το μεσημέρι της Δευτέρας η κατάσταση ξέφυγε με τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης να έχουν την… τιμητική τους.

Ουρές έξω από καταστήματα

 

Ουρές έξω από καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής

Όπως τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, οι εμπορικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, θα πρέπει να προσέξουν τις εξής λεπτομέρειες:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ουρές έξω από καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις

Ουρές έξω από καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις

Ουρές έξω από καταστήματα για τις θερινές εκπτώσεις

Μάσκα

Πηγή: o-efialtis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μεγάλος Περίπατος «έφτασε» στην Ερμού – Ξεκίνησαν οι εργασίες