Δύο θετικά κρούσματα κορoνοϊού στον «Ευαγγελισμό» – 20 άτομα σε καραντίνα

Ευαγγελισμό

Μετά την επιβεβαίωση των δύο κρουσμάτων κορονοϊού στον «Ευαγγελισμό», τέθηκαν 20 άτομα σε καραντίνα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ηλίας Σιώρας.

Το ένα κρούσμα ανιχνεύθηκε στη ΜΕΘ και το άλλο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Και τα δύο είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, αλλά παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, έχουν ληφθεί δείγματα σε 170 ακόμη στο νοσοκομείο και ήταν όλα ευτυχώς αρνητικά. Ωστόσο, 20 από αυτούς, έχουν τεθεί σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με τις θετικά κρούσματα. Ο έλεγχος όπως λέει θα επαναληφθεί σε όλους έπειτα από μία βδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπάλληλοι καθαριότητας στον Ευαγγελισμό θετικοί στον ιό

Ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, ιδιαίτερα σε μέσα ατομικής προστασίας, το επεσήμανε προ ημερών και το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, ακόμα και στη ΜΕΘ, υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε γάντια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων ασθενών.