«Αττικόν»: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και μετά αυτοκτόνησε

Σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο, νοσηλεύεται μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Αττικόν», όταν δέχθηκε σήμερα το πρωί επίθεση με μαχαίρι από ασθενή. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

του Γιώργου Σόμπολου

Ο 59χρονος ασθενής, πήγε στον 5ο όροφο του νοσοκομείου και χτύπησε το κουδούνι στο Καρδιολογικό. Μόλις εμφανίστηκε η νοσηλεύτρια, ο 59χρονος τράβηξε μαχαίρι και της επιτέθηκε, χτυπώντας την σε διάφορα σημεία του σώματος της. Η άτυχη γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο 59χρονος βγήκε σε ένα μπαλκόνι, από το οποίο έπεσε, σύμφωνα με καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, "χωρίς δεύτερη σκέψη".

Ο θάνατος του 59χρονου ήταν ακαριαίος. Το κίνητρο της επίθεσης, έως τώρα παραμένει ένας γρίφος για την αστυνομία, που ακόμη δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η κατάθεση της νοσηλεύτρια ενδεχομένως να βοηθήσει στην αναζήτηση των αιτιών, προς το παρόν όμως, όλα συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο 59χρονος έδρασε μέσω ψυχολογικής αστάθειας.

Η νοσηλεύτρια παρακολουθείται από γιατρούς και η κλινική της εικόνα είναι σταθερή παρά τα τραύματα της σε λαιμό, χέρια και άλλα σημεία του σώματος της.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί ασθενείς και αρκετοί συνοδοί αυτών θορυβήθηκαν ή και έπαθαν σοκ από την πρωτοφανή επίθεση μέσα σε ένα από τα πλέον μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις