Στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου η υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αττικόν»

Μια από τις πρώτες παρενέργειες του κορονοϊού ήταν η ξαφνική μείωση που παρατηρήθηκε στην τροφοδοσία αίματος, λόγω της επιφυλακτικότητας των εθελοντών αιμοδοτών σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Τόσο η Πολιτεία όσο και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έκαναν έκκληση προς τους αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής και οι δήμοι ανταποκρίθηκαν αμέσως και άρχισαν να οργανώνουν αιμοδοσίες.

Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο οποίος μάλιστα πήρε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει σε χώρο του Δημαρχείου την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου, καθώς το Αττικόν είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και ενδεχομένως υπάρχουν επιφυλάξεις από τους αιμοδότες για να το επισκεφτούν.

Ήδη, οργανώθηκε η πρώτη αιμοδοσία στο Χαϊδάρι και ανάμεσα σε αυτούς που πρόσφεραν αίμα ήταν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, ο οποίος κάλεσε τους δημότες της πόλης να ανταποκριθούν στην έκκληση του ΕΟΔΥ.

«Στην Ελλάδα οι ανάγκες σε εθελοντική αιμοδοσία είναι πάντα μεγάλες. Μην επιτρέψουμε η δοκιμασία που περνάμε να αφήσει αβοήθητους χιλιάδες συνανθρώπους μας με χρόνιες ανάγκες αίματος», ανέφερε ο κ. Ντηνιακός και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση σε κάθε Χαϊδαριώτη που μπορεί να προσφέρει αίμα, να έλθει στο Δημαρχείο, στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Αττικού, με κανονισμένο ραντεβού και με απόλυτη ασφάλεια. Να δώσει ζωή σε αυτούς που χρειάζονται σήμερα βοήθεια. Μένουμε σπίτι, αλλά κανένας δεν είναι μόνος του. Ούτε οι έχοντες ανάγκη αίματος. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές από την υγειονομική κρίση».

Το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας: Δευτέρα: 9 πμ-2 μμ, Τρίτη: 9 πμ-2 μμ, Τετάρτη: 9 πμ-8μμ (για τη διευκόλυνση εργαζόμενων αιμοδοτών), Πέμπτη: 9 πμ-2 μμ, Παρασκευή: 9 πμ-2μμ, Κυριακή: 9 πμ - 2μμ (για διευκόλυνση εργαζόμενων αιμοδοτών). Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αττικού Νοσοκομείου είναι 2105831755.

Πηγή: prismaradio.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις