fbpx
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021
Αρχική Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Στο Περιστέρι δεν περισσεύει κανείς. Όλοι δικαιούνται στήριξη και χείρα βοηθείας

Στο Περιστέρι δεν περισσεύει κανείς. Όλοι δικαιούνται στήριξη και χείρα βοηθείας

 

Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Περιστερίου, Αν. Θεοδωράκου, στο kedenews για την υλοποίηση και μεγάλη απήχηση του κοινωνικού προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Για την αναγκαιότητα και επέκταση του προγράμματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιστερίου, Αναστάσιος Θεοδωράκος, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

 

ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

”Ο Δήμος Περιστερίου βρίσκεται στη 2η φάση του προγράμματος και δίνει έναν τεράστιο αγώνα για να εντάξει ανθρώπους που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας ή αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Την τελευταία τριετία, ο Δήμος μέσω του προγράμματος, έχει βοηθήσει να επανέλθουν στην κανονικότητα και να σταθούν στα πόδια τους 32 νοικοκυριά και συνολικά 47 πολίτες.

Το μεγάλο κατόρθωμα είναι να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από το παγκάκι, τη γέφυρα ή να βγουν από το αυτοκίνητο και το κυριότερο να μας εμπιστευθούν και να δεχθούν τη βοήθεια. Πολλές φορές, η άρνηση αυτών των ατόμων να αλλάξουν την καθημερινότητά τους είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αλλά με συνεχείς επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργούς και τον σωστό τρόπο προσέγγισης έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σήμερα, αρκετοί δημότες έχουν εξασφαλίσει στέγη, νερό και ρεύμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ενταχθεί και στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε πετύχει τον στόχο που θέτει το πρόγραμμα, δηλαδή το 30% να βρίσκει απασχόληση, αλλά συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και αποφασιστικότητα μέχρι να πιάσουμε τον στόχο.

Επίσης,  μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και την τακτοποίηση μιας σειράς από γραφειοκρατικές διαδικασίες τους παρέχεται επίδομα ενοικίου, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, συμμετοχή στο Κοινωνικό Φαρμακείο και το κυριότερο κίνητρο για μια καλύτερη ζωή.

Εδώ στο Περιστέρι δεν περισσεύει κανείς. Κανείς δεν είναι υποδεέστερος. Στόχος μας είναι να ξέρουν ότι μπορούν να βασισθούν σε εμάς και να προχωρήσουν τη ζωή τους υπό κανονικές συνθήκες.

Είναι μεγάλη ανακούφιση και χαρά να βλέπουμε, όπως συνέβη εδώ στην πόλη μας με μια τεράστια συλλογή τροφίμων που διοργανώθηκε, αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χάσει κάθε ελπίδα και κάποτε ήταν άστεγοι, να ξαναγίνονται ενεργοί, να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις του Δήμου και γενικά να νιώθουν ότι προσφέρουν κι οι ίδιοι στην τοπική κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας.’’

Να σημειώσουμε εδώ, ότι πριν λίγες ημέρες σε επικοινωνία που είχαν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση και επέκταση του προγράμματος –διότι το πρόγραμμα ‘’τρέχει’’ στους περισσότερους δήμους της χώρας κι από πλευράς του Υπουργείου υπογραμμίσθηκε ότι θα υπάρξει στήριξη και ενίσχυση για την κάλυψη περισσότερων νοικοκυριών που διαβούν σε τραγικές συνθήκες.       Τώρα σε ό,τι αφορά τη στέγαση περισσότερων πολιτών, διότι οι ανάγκες στον Δήμο είναι πολλές, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος καλεί δυνητικούς ιδιοκτήτες προς ενοικίαση κατοικιών να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

–   2105701573: Γρ. Αντ/ρχου Παιδείας & Κοιν. Μέριμνας Αν. Θεοδωράκου

–  6942010460: Θεοχάρη Χριστίνα, Κοινωνική Λειτουργός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ

–  2108655059, εσωτερικά 378, 360, 366: ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η μίσθωση αφορά για διάστημα 18 (δεκαοκτώ) μήνες, ενώ προβλέπονται:

Η καταβολή του μισθώματος και

Η κάλυψη όλων των λογαριασμών (νερού, ρεύματος και κοινόχρηστων).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του κατωτέρω συνδέσμου συμπλήρωσης στοιχείων ενδιαφερομένων

https://docs.google.com/forms/d/1XFMfZTreJowQG85mC8cU9w4X2HPuDRGB8-lafgviXGo/edit?ts=5fa94494&gxids=7628

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ