Πρεμιέρα για το mega εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου - Α. Παχατουρίδης: Μεγάλη μέρα για την πόλη μας

Πρεμιέρα σήμερα για το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, το οποίο ρίχνεται στη μεγάλη μάχη του επιχειρησιακού σχεδίου «Ελευθερία».

Ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Περιστέρι στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του ενεργοποιείται τμήμα του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων με εμβολιασμούς από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Στην παρούσα δε φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα.

Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».

Ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης δήλωσε στο kedenews: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Περιστέρι μας αλλά και για όλη την Αττική. Ο κόσμος το περίμενε με μεγάλη αγωνία κι γι' αυτό δουλέψαμε γρήγορα και αποφασιστικά σε αγαστή συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Εμβολιαστικό Κέντρο που θα καλύψει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Στεκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες κι ελπίζουμε πολύ σύντομα να απαλλαγούμε από αυτήν την πανδημία. Η τεράστια δυναμικότητα του Εμβολιαστικού Κέντρου της πόλης μας θα συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση του λαού της Δυτικής Αθήνας κι αναμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο mega εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως «ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας» και τόνισε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας».

Αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί να κλείνει ραντεβού για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα, των 65-69. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις