Σε όαση αναψυχής μετατρέπεται το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον - Δηλώσεις Ν. Ζενέτου

Σε Πάρκο Αναψυχής και Πολιτισμού για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων θα μετατραπεί το Πάρκο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο Ίλιον, μετά από σχετική που ελήφθη από το ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του Δήμου Ιλίου έχει ως σκοπό την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου της ΕΡΤ που είχε επί της ουσίας εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ν. Ζενέτος: Ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των πολιτών

Για την μεγάλη αυτή ανάπλαση o δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, μίλησε στο kedenews επισημαίνοντας τα εξής: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, τον πρόεδρο κ. Κ. Ζούλα και φυσικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γ. Γαμπρίτσο διότι χωρίς τη δική τους συμβολή δεν θα είχαμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα. Στον ιστορικό αυτό χώρο, όπως προβλέπεται και στις μελέτες που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες της ΕΡΤ, περιλαμβάνεται η κατασκευή διάδρομων πεζοπορίας, ποδηλατοδρόμιο, παιδότοπος, ένα μικρό θεατράκι, ενώ θα ακολουθήσει και η λειτουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου για την μακροχρόνια ιστορία της Ραδιοφωνίας στη χώρα μας.

Ο δήμος θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της αποψίλωσης και του καθαρισμού, διότι ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια. Εμείς ως δήμος επενδύουμε στην καλύτερη αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών και θα εργαστούμε ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στο κοινό.

Να σημειώσουμε ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι ήπιες και θα αποσκοπούν στην ριζική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με απόλυτο σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική, την ιστορική σημασία του εν λόγου χώρου και βεβαίως θα είναι προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία.

Έτσι, λοιπόν, πάντα σε συνεννόηση με την ΕΡΤ, ο δήμος Ιλίου θα συμβάλλει ώστε το Πάρκο Αναψυχής να γίνει ένα πραγματικό στολίδι, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αττική'', τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή πρόκειται για το οικόπεδο που φιλοξενούσε τον Σταθμό των Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ συνολικής έκτασης περίπου 35 στρεμμάτων, το οποίο έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο Μνημείο Τεχνολογικού Πολιτισμού, καθώς εκεί φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του ΕΙΡ. Ο χώρος θεωρείται ραδιοτηλεoπτικά ιστορικός, καθώς εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές της δημόσιας ραδιοφωνίας το 1938.

Διευκρινίζεται, τέλος , ότι το Πάρκο παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ και σκοπός της είναι σε δεύτερο χρόνο να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει και τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις του Πάρκου επανασυστήνοντας μια σχολή ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που πριν από πολλά χρόνια λειτουργούσε στα συγκεκριμένα κτίρια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις