Ο Δήμος Ιλίου δημιουργεί «τράπεζα» εθελοντών

Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, η προσφορά των εθελοντών, όχι μόνο έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αλλά αναδείχθηκε και σε καθοριστικό παράγοντα για την υλοποίηση κρίσιμων δράσεων, όπως είναι η «Βοήθεια στο σπίτι» και η διανομή βασικών αγαθών σε ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να μετακινηθούν. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιλίου προχωρά στη δημιουργία μίας «τράπεζας» εθελοντών, με στόχο την ενεργοποίηση πολιτών σε εθελοντική βάση, για κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, καλεί όλους όσοι έχουν τη θέληση και το πνεύμα ομαδικότητας και φυσικά διαθέτουν χρόνο, να προσφέρουν με συντεταγμένο τρόπο σε δομές του δήμου και να απευθυνθούν για τη δήλωσή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του. Η τελική επικοινωνία με τους εθελοντές θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Αξίες όπως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, αν και διαχρονικές, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή, δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Υπό το πρίσμα αυτό και με τρόπο ουσιαστικό και συντεταγμένο, προχωρούμε στη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Πολιτών, καλώντας ενεργούς ανθρώπους κάθε ηλικίας να προσφέρουν με τον τρόπο και στον χρόνο που εκείνοι μπορούν», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και πρόσθεσε: «Το όφελος από οποιαδήποτε προσφορά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ατομικό επίπεδο, είναι πολλαπλό, ενώ θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον».

Περισσότερα σε Ειδήσεις