Τηλεδιάσκεψη Γιάννη Γκίκα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Στην τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής για την τοπική αυτοδιοίκηση με παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητας τους, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στη νέα φάση που βρίσκεται η χώρα έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα την παύση των απολυμάνσεων εντός των κτιρίων, τη χρήση αντισηπτικών, την προώθηση του φυσικού εξαερισμού των σχολείων, τη μη υποχρεωτικότητα των μασκών καθώς και τα απαιτούμενα πρωτόκολλα λειτουργίας για την επερχόμενη επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων πέρα των παγίων λειτουργικών αναγκών τους, ειδικά σήμερα με τις δράσεις που έχουν ξεκινήσει στον τομέα της παιδείας. Ο Γιάννης Γκίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των πρακτικών αναγκών των μαθητών δημοτών, που θα τους επιτρέψει τη συμμετοχή τους στη νέα εποχή, όπως την παροχή ταμπλετών ή άλλων μέσων, καθώς πολλοί μαθητές δεν έχουν ηλεκτρονικά μέσα για να συμμετέχουν στη ψηφιακή εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου για χρηματοδότηση φορητών υπολογιστών ή ταμπλετών και μέσω ΕΣΠΑ για τεχνολογικό εξοπλισμό.