Εικόνες ντροπής στον Ελαιώνα πριν την επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω

Σε πολλούς δήμους παρατηρείται το φαινόμενο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και ρύπων με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας να προσπαθούν να ανταποκριθούν αφού ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας είναι ορατός.

Πολίτες επιλέγουν – χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες – να αδειάσουν ότι δεν τους χρειάζεται σε κεντρικούς και μη δρόμους με συνέπεια αν δεν γίνουν αντιληπτά τα απορρίμματα και τα μπάζα να παραμένουν στο σημείο για πολύ καιρό.

Ειδικότερα μετά τη λήξη της καραντίνας, το φαινόμενο έλαβε τεράστιες διαστάσεις σε πολλούς δήμους, μεταξύ των οποίων ο Διόνυσος και το Κορωπί ,όπου οι δημοτικές αρχές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ένα ακόμη παράδειγμα ανεύθυνης στάσης παρουσιάστηκε στον δήμο Αιγάλεω, στην οδό Σαλαμινίας, στον Ελαιώνα -από όπου και οι φωτογραφίες πριν και μετά τον καθαρισμό.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αιγάλεω αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σας ενημερώνουμε ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές , μπάζα κλπ) και κλαδιά – χόρτα σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κ.λπ. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται και θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο βάσει του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. Για να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα, ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο  210 3427066, η οποία, μετά από έγκριση, θα φροντίζει για τη συλλογή τους».

Είναι ευθύνη όλων μας να τηρούνται οι ισχύοντες κανόνες για ένα καθαρόν περιβάλλον, υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών στο Αιγάλεω