fbpx
Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ''Πυρ και μανία'' στη Δυτική Αττική για το Θριάσιο - Όχι στη...

”Πυρ και μανία” στη Δυτική Αττική για το Θριάσιο – Όχι στη μετατροπή του σε νοσοκομείο μιας νόσου

 

”Θύελλα” αντιδράσεων προκάλεσε στη Δυτική Αττική η απόφαση της Κυβέρνησης το Θριάσιο Νοσοκομείο να λειτουργεί αποκλειστικά για περιστατικά covid-19. 

Όπως ανακοίνωσε εχθές ο κ. Βασίλης Κικίλιας, στόχος είναι στις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες για covid ασθενείς και 33 κλίνες ΜΕΘ για τον ίδιο σκοπό και με προοπτική τα κρεβάτια συνολικά να φτάσουν σύντομα τα 180.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια με δημάρχους της περιοχής, σωματεία εργαζομένων αλλά και ‘’μάχιμους’’ στο χώρο της Υγείας να εναντιώνονται και να ζητούν ανάκληση της απόφασης από την Πολιτεία. Να αναφερθεί ότι αύριο το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας κινητοποίηση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το εν λόγω ζήτημα.

Α. Οικονόμου: Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να ενημερώνει και όχι απλά να ανακοινώνει!

Για προ τετελεσμένου γεγονότος χωρίς καν να έχει προηγηθεί ενημέρωση κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος συγκάλεψε έκτακτη σύσκεψη για το μείζον αυτό  θέμα που αφορά άμεσα το λαό της Δυτικής Αττικής αλλά και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.  ‘’Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εξέλιξη μας απασχολεί έντονα, πρώτα και κύρια γιατί δείχνει την κρισιμότητα της περιόδου. Ο Δήμος μας, θα πράξει αυτό που του αναλογεί για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας των δημοτών του. Αυτό περιμένουμε και από την Πολιτεία συνολικά.

Ελπίζω, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να συναισθάνονται την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μου για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Μετά από εισήγηση της Δημοτικής μας Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες Ψήφισμα με το οποίο αντιτίθεται στην μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid. Υπάρχουν και άλλα σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και θα τα θέσω στη σημερινή σύσκεψη’’, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Χρήστος Στάθης: Είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την απόφαση 

Ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, σε δηλώσεις του στο kedenews για την ξαφνική αυτή απόφαση δήλωσε: Θα το θέσω ως έκτακτο θέμα αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου με ψήφισμά μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε μια τέτοια ενέργεια. Ανήκουμε σε μια βιομηχανική ζώνη με ευπαθείς ομάδες ( υπερήλικες  , καρδιοπαθείς κ.λπ. ) και το Θριάσιο Νοσοκομείο λειτουργεί για την τοπική κοινωνία μας ως ιατρικό κέντρο, το οποίο δυστυχώς στον Δήμο μας δεν υπάρχει.

Μ. Βαρδαβάκης: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση. Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου  

Ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μ. Βαρδαβάκης, μιλώντας στο kedenews τόνισε: Στα χέρια μας ως Σωματείο Εργαζομένων μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε δεν έχει φτάσει κανένα επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο για τη μετατροπή του Νοσοκομείου μόνο για περιστατικά covid-19 και μάλιστα σχεδιάζουμε μαζί με άλλους φορείς και εργατικά σωματεία της Δυτικής Αττικής κινητοποίηση αύριο το απόγευμα στις 18:30 στην Πλατεία Ηρώων, προκειμένου να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση τώρα, να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να εξοπλισθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο με νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις όταν σήμερα στο Νοσοκομείο έχουμε ήδη επτά διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Επιπλέον, η αποκλειστική χρήση του Θριάσιου Νοσοκομείου για περιστατικά covid σημαίνει ούτε ένα κρεβάτι για χιλιάδες κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής. Ήδη έχουμε καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα για τις επικίνδυνες συνθήκες στο Νοσοκομείο και αναμένουμε ότι θα υπάρξει εισαγγελική έρευνα. Επίσης, να σημειώσω ότι σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Υγείας δεν μας δέχθηκε ούτε ο Υπουργός ούτε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας.

Τάκης Παντέλης : Γυρνάμε 25 χρόνια πριν, στο 1995, όταν δεν υπήρχε νοσοκομείο για το λαό της Δυτικής Αττικής

Καμία προσβασιμότητα σε δωρεάν περίθαλψη για το λαό της Δυτικής Αττικής, αυτό σημαίνει η μετατροπή του Θριασίου σε Νοσοκομείο covid-19. Eίναι τουλάχιστον εγκληματικό και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επισημαίνει στο kedenews, o νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Τάκης Παντέλης.

Όχι απλώς ΜΕΘ και διαθέσιμο χειρουργείο δεν θα υπάρχει για τον πληθυσμό της Δυτικής Αττικής, αλλά και δεκάδες περιστατικά από τροχαία και εργατικά ατυχήματα, που εξυπηρετούνται καθημερινά στο ΘΡΙΑΣΙΟ, τώρα θα πρέπει να μεταφέρονται σε νοσοκομεία του Πειραιά ή το Ασκληπιείο Βούλας, διανύοντας δηλαδή μέχρι και μια ώρα δρόμο. Σώζουμε ζωές 24ώρες το 24ωρο διότι στο Θριάσιο μπαίνουν καθημερινά στα χειρουργεία έκτακτα περιστατικά και χωρίς να υπάρχει εφημερία. Σκεφτείτε, μόνο, ότι από τη στιγμή που το Σισμανόγλειο και το Θριάσιο γίνονται νοσοκομεία μιας νόσου, μένει ακάλυπτη όλη η βορειοδυτική Αττική.

Το αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου κάλυπτε ανάγκες ακόμα και σε νομούς όπως η Αργολίδα και η Κόρινθος. Τι θα γίνει τώρα με όλους αυτούς που έχουν ανάγκη;

Χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση κλείνουν το καρδιολογικό, το τμήμα εμφραγμάτων, όταν το 2020 είχαμε μεγάλη αύξηση θανάτων λόγω αυτών των παθήσεων και καταγράφοντας 5.000 παραπάνω θανάτους σε σχέση με άλλες χρονιές. Επίσης, ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι το τι θα γίνει με όσους χρειασθούν νοσηλεία σε εξωτερικά ιατρεία από τη στιγμή που όλα τα κέντρα υγείας της περιοχής έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα.

Οι τοπικές δημοτικές αρχές πρέπει να ξεσηκωθούν και να διαφυλάξουν από κοινού, για τους δημότες τους, την πρόσβαση στη μεγαλύτερη μονάδα υγείας της περιοχής. Η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη σε αυτό που πάει να κάνει, κι αν μου επιτρέπεται ο όρος, αποτελεί και ‘’ταξική μεροληψία’’ σε βάρος της περιοχής.

Μιλάμε για μια περιοχή που εξυπηρετεί 300.000 κατοίκους και περίπου 150.000 εργαζόμενους με εκατοντάδες  επιχειρήσεις αλλά και τα διυλιστήρια. Αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης γυρνά την περιοχή 25 χρόνια πίσω , όταν στη Δυτική Αττική δεν υπήρχε νοσοκομείο, καταλήγει το μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ