Δήμος Φυλής: Αντίθετος στη χορήγηση άδειας λειτουργίας σκοπευτηρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χορηγήσει άδεια λειτουργίας σκοπευτηρίου στο σύλλογο ΑΓΕΛΗ, στην τοποθεσία “Γκιουρμέζα” της Φυλής, που εφάπτεται στον αγωγό ύδρευσης του Μόρνου, προκάλεσε έντονη αντίδραση στο Δήμο Φυλής. 

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς θεωρεί ότι η λειτουργία του σκοπευτηρίου και μάλιστα από ένα σύλλογο με έδρα εκτός των ορίων του Δήμου, είναι επικίνδυνη και ενοχλητική για τους κατοίκους και ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε, εκτάκτως, την Τρίτη 23/03, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η χορήγηση της άδειας λειτουργίας, ο Χρήστος Παππούς εγκαλεί την Εντεταλμένη Σύμβουλο Μαργαρίτα Βάρσου ότι δεν ζήτησε τις απόψεις του Δήμου Φυλής, παραβιάζοντας το τεκμήριο αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού που κατοχυρώνεται στο άρθρο 77 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Της αποδίδει, επίσης, έλλειψη συμμόρφωσης στις θεμελιώδεις έννοιες της αυτοδιοίκησης, τις οποίες οφείλει να πρεσβεύει η Περιφέρεια.

“Φαίνεται ότι, δυστυχώς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Μαργαρίτα Βάρσου, δε συμβουλεύτηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, ως πρώην Δήμαρχος και πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), έχει αγωνιστεί για την εφαρμογή των θεμελιωδών αυτοδιοικητικών αρχών” τονίζεται στην εισήγηση του Δημάρχου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισυνάπτονται η Απόφαση της Περιφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής

“Χορήγηση Αδείας Λειτουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης Ομάδας Ζ1 στο Υπαίθριο Σκοπευτήριο του Αθλητικού Ομίλου «Αγέλη» στη θέση Γκιουρμέζα στον Δήμο Φυλής”

Περισσότερα σε Ειδήσεις