Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών (video)

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι από το πρωί στα πρώτα διόδια των εθνικών οδών από Αθήνα προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενόψει των ημερών του Πάσχα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι από το πρωί έως τώρα δεν έχουν βρεθεί παραβάτες, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ελέγχουν το 70-80% των διερχόμενων οχημάτων.

του Γιώργου Σόμπολου

Η εντολή που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι. Και μάλιστα, όχι μόνο στα έγγραφα των οδηγών και των συνεπιβατών, αλλά και στους χώρους αποσκευών.

Και αυτό διότι μπορεί με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας κάποιοι να προσπαθήσουν να φύγουν για να περάσουν το Πάσχα στην περιφέρεια μεταφέροντας την "προίκα" τους, αρνάκια, φαγητά, ποτά κλπ.

Οι έλεγχοι επίσης αφορούν και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως όσοι εντοπιστούν να κινούνται άσκοπες εντός Αττικής ή εντός των συνόρων της Περιφέρειας τους λαμβάνουν πρόστιμο 150 ευρώ. Όσοι εντοπιστούν να προσπαθούν να περάσουν σε άλλο νομό, το πρόστιμο είναι 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Δεν ισχύει φέτος η απαγόρευση στα φορτηγά

Δεν πρόκειται να υπάρξει απαγόρευση στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια κατά τις ημέρες του Πάσχα, αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει μετακίνηση πολιτών, λόγω των περιορισμών, οι νταλίκες και τα φορτηγά τροφοδοσίας θα κινηθούν κανονικά φέτος. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριστεί η κίνηση των βαρέων φορτηγών, από την στιγμή που δεν υπάρχει έξοδος", σχολίαζε στέλεχος της Διεύθυνσης Τροχαίας του υπουργείου Προ.Πο.

Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ και ταχύτητα

Επειδή είναι σύνηθες να αυξάνονται οι παραβάσεις τις γιορτινές ημέρες που αφορούν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ταχύτητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει ήδη οργανώσει δεκάδες μπλόκα.

Όταν οι δρόμοι είναι άδειοι, οι οδηγοί ξεχνιούνται και πατούν λίγο παραπάνω το γκάζι, σχολίαζαν οι αστυνομικοί. Για αυτό τον λόγο από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έως και το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας θα υπάρχουν συνεχή μπλόκα σε διάφορα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Συνολικά 124 παραβάσεις χθες σε όλη την χώρα.

Πρόστιμα σε 124 περιπτώσεις βεβαίωσαν χθες Μεγάλη Τρίτη αστυνομικοί σε ολόκληρη την χώρα. Πρόκειται για πολίτες που θέλησαν να περάσουν σε άλλο νομό, από αυτόν στον οποίο διαμένουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 32 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλία, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Ήπειρο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

[video width="862" height="496" mp4="/wp-content/uploads/2020/04/ελεγχοι-Ελευσινα.mp4"][/video]

Περισσότερα σε Ειδήσεις