Απίστευτη απάτη: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών

εξετάσεις

Κύκλωμα πλαστογραφίας στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, παρατηρήθηκε περιστατικό με παραποίηση των στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα, με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ειδικότερα, οι επιτηρητές διέκριναν ότι δύο από τους «υποψηφίους» μετείχαν ξανά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Από τη διασταύρωση των φακέλων που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες των υποψηφίων που υπήρχαν στα Δελτία εξέτασής τους και στις ταυτότητές τους ήταν διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας.

Οι φάκελοι των τεσσάρων υποψηφίων και οι αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν.

Πατούλης: «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη πράξη»  

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την άσκηση ακόμη αυστηρότερων ελέγχων, αλλά και την εφαρμογή ειδικού συστήματος για την αποφυγή τέτοιου είδους περιστατικών.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Παρεμβάσεις για την θωράκιση της διαδικασίας  

Σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για το αδιάβλητο των εξετάσεων με βασικό πυλώνα την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών, από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως την χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσικλέτας, έχει επεξεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων τρεις παρεμβάσεις:

1. Ψηφιοποίηση του Δελτίου Εξεταζόμενου Υποψηφίου Οδηγού που θα φέρει μοναδικό αριθμό «barcode» και θα αποτρέπει παραποιήσεις

2.  Ψηφιακό προγραμματισμό της εξέτασης υποψηφίου δίχως να απαιτείται προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες ή διαμεσολάβηση τρίτων

3. Τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλωμα εκβιαστών στον Πειραιά: Πώς ξεκίνησαν οι έρευνες