Ν. Σμύρνη: Κόντρα Δήμου – Κατοίκων για την κατάργηση του πάρκου για σκυλιά

Άκαρπη φαίνεται να είναι η προσπάθεια των κατοίκων της Νέας Σμύρνης για την κατάργηση του πάρκου αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων, που κατασκεύασε ο Δήμος

Συγκεκριμένα 19 κάτοικοι της Νέας Σμύρνης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να μπει «λουκέτο» στο πάρκο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη. Επιπλέον, κάνουν λόγο για «υψηλή ηχορύπανση» από τα γαυγίσματα των σκυλιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι παραβιάζεται το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Δημοτικού Έργου, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Δήμου, Κλαίρη Δεληγιάννη, τονίζει στο kedenews.gr πως δεν έχουν παραβεί το νομικό πλαίσιο και για το λόγο αυτό το πάρκο αναψυχής σκύλων δεν πρόκειται να κλείσει.

«Επιλέξαμε να επιμεληθούμε αυτό τον χώρο γιατί ανήκει στο Δήμο. Άλλωστε εξ αρχής οι κάτοικοι της περιοχής πήγαιναν εκεί τα κατοικίδιά τους», και προσθέτει η κ. Δεληγιάννη «πως το πάρκο κλείνει τις ώρες κοινής ησυχίας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως παρόλο που έκανε ένσταση ο Δήμος στην πολεοδομία, επικοινώνησε και η ίδια με την Διευθύντρια, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει νομοσχέδιο που μπορούν να στηριχθούν οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής.

Παρόλα αυτά οι πολίτες επιμένουν πως η επίμαχη απόφαση για τη δημιουργία του πάρκου πρέπει να ακυρωθεί καθώς, ήδη έχει διαταχθεί η σφράγισή του από τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως:

• δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων

• κατασκευάστηκε μέσα σε χώρο πρασίνου

• υπάρχει υψηλή ηχορύπανση από τα γαβγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια σε αστικό επίπεδο, που είναι τα 50 dBA, καθώς από τις μετρήσεις που έχουν κάνει η ηχορύπανση φτάνει τα 65 dBA

• παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα των κατοικούν στην εν λόγω περιοχή, όπως είναι υγείας, προστασίας περιβάλλοντος και ισότητας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων βρίσκεται μέσα σε ελεύθερο χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ., ενώ είναι περιφραγμένο με ειδικές κατασκευής για να γυμναστούν τα ζώα συντροφιάς. Διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα), ώστε να μπορούν τα σκυλιά να τρέξουν ελεύθερα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις