Όσο υπάρχουν άνθρωποι - «Επιχείρηση Λάμπρος»

Ο Λάμπρος είναι 5 ετών. Είναι ένας στρουμπουλός, αδέσποτος, λευκός γάτος με ένα μαύρο δεξί αυτί

Ήταν δεν ήταν 4μηνών όταν «έσκασε μύτη» στον κοινόχρηστο κήπο μιας πολυκατοικίας, στην περιοχή της Ν. Σμύρνης. Το νιαούρισμά του δεν άφησε αδιάφορες δυο οικογένειες-ένοικους της πολυκατοικίας, οι οποίοι από τότε μέχρι σήμερα φροντίζουν για την καθημερινή του επιβίωση. Μάλιστα, σε ένα χώρο του κήπου, έχουν δημιουργήσει γατόσπιτο για να τον κρατάει ζεστό τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Όπως φαίνεται, ο γάτος είναι πράγματι εφτάψυχος αφού σύμφωνα με μαρτυρίες ένοικων της πολυκατοικίας στο pet2u.gr, τον έχουν σώσει από δεκάδες τραυματισμούς (πιθανόν από γατομπελάδες) αλλά και από πιο σοβαρούς τραυματισμούς, όπως όταν τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο. Το πιο πρόσφατο γεγονός που αποδεικνύει τα παραπάνω είναι το «θρίλερ» που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την επιβίωσή του.

Το χρονικό

Για περίπου 5 ημέρες, ο Λάμπρος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Οι κάτοικοι δεν ανησύχησαν καθώς είναι περίοδος ζευγαρώματος και ο Λάμπρος σαν σωστός αρσενικός...φλερτάρει. Την Παρασκευή το βράδυ ο Λάμπρος επιστρέφει σε κακό χάλι. Βρεγμένος, κατσιασμένος, φοβισμένος και εμφανώς αδυνατισμένος. Σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι με το βαθύ νιαούρισμά του. Δεν έτρωγε. Δεν έπινε και το κυριότερο; Δεν πλησιαζόταν.

Άνθρωποι της πολυκατοικίας που φροντίζουν τον γάτο σήμαναν συναγερμό, ενημερώνοντας το Δήμο, τις φιλοζωικές και τους κτηνιάτρους. Ο Δήμος της Ν. Σμύρνης και συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος κα Κλαίρη Δεληγιάννη, έδωσε κατευθυντήριες για το που πρέπει να απευθυνθούν. Η κτηνίατρος που διατηρεί ιατρείο στην περιοχή, περίμενε μάταια την άφιξη του γάτου, ο οποίος είχε πάλι εξαφανιστεί.

Κυριακή πρωί, ο γάτος κάνει ξανά εμφάνιση, ωστόσο δεν μπορεί με τίποτα να πιαστεί. Πραγματοποιείται ανάρτηση σε πολλές φιλοζωικές ομάδες του facebook κάνοντας έκκληση για γατοπαγίδα, ώστε να οδηγηθεί στην κτηνίατρο.

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση προκάλεσε η άμεση ευαισθητοποίηση και αντίδραση των φιλόζωων, οι οποίοι έσπευσαν να κοινοποιήσουν την ανάρτηση. «Ζητούμε γατοπαγίδα, για το αδέσποτο γατάκι», «SOS! Γατοπαγίδα ή απόχη ώστε να πιαστεί ο αδέσποτος γατούλης», «Εθελοντές ενωθείτε! Έκκληση για γατοπαγίδα για τη σωτηρία του γάτου», ήταν μερικά από τα σχόλια των ανθρώπων.

Όμως, τη μεγαλύτερη χαρά την έδωσε το τηλεφώνημα της κτηνιάτρου, η οποία έχοντας ενημερωθεί για την κατάσταση και βλέποντας την ανάρτηση στον κοινωνικό ιστότοπο του fb, έσπευσε να βρει γατοπαγίδα. Και πράγματι τα κατάφερε. Με τη βοήθεια εθελοντών γειτόνων κατάφεραν να «παγιδεύσουν» το γάτο και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια στο κτηνιατρείο.

Γνωμάτευση ιατρού:Η κτηνίατρος κα Λύτρα Βάια αναφέρει:

«Παρέλαβα το γάτο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εξαιτίας ενός χαλασμένου δοντιού, είχε προκληθεί στοματίτιδα. Μάλιστα παρατηρήθηκαν έντονα ακροαστικά ευρήματα. Φρόντισα για την απαραίτητη θεραπεία του, ελπίζοντας να αναρρώσει σύντομα.»

Η «επιχείρηση Λάμπρος» είχε αίσιο τέλος. Σε λίγες μέρες ο εφτάψυχος γάτος θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη ρουτίνα του. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου, η θαλπωρή των ανθρώπων που τον φρόντισαν, τον περιέθαλψαν και των οικογενειών που φροντίζουν για την σίτιση του τόσα χρόνια, αναδεικνύει περίτρανα πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις