Επίθεση με βιτριόλι: Προσήχθη 35χρονη γυναίκα – Θα καταθέσει και 2η ύποπτη

βιτριόλι

Στην προσαγωγή μίας γυναίκας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα, νωρίς το πρωί της 20ής Μαΐου, προχώρησε η Αστυνομία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Μια νεαρή γυναίκα, προσήγαγαν οι αστυνομικοί λίγο νωρίτερα ώστε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την επίθεση με καυστικό υγρό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες φαίνεται να είναι η γυναίκα που έκανε τις κλήσεις από τηλεφωνικό θάλαμο με τηλεκάρτα τις επίμαχες ώρες πριν και μετά την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας στην λεωφόρο Θησέως στην είσοδο των γραφείων στα οποία εργαζόταν.

Πρόκειται για μια 35χρονη ιδιωτική υπάλληλο ενώ οι αστυνομικοί από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φέρουν για κατάθεση και την γυναίκα η οποία φέρεται να δέχθηκε τα τηλεφωνήματα της 35χρονης.

Προς το παρόν, οι αστυνομικοί επιμένουν πως η κλήση των δύο γυναικών γίνεται για να δώσουν διευκρινήσεις σε ερωτήματα που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα. Έως τώρα πάντως, δεν διευκρινίζεται εάν η δεύτερη γυναίκα, είναι πρόσωπο από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον της Ιωάννας, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εγκλημάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που ερευνούσε την υπόθεση κατάφερε να λύσει τον γρίφο έπειτα από σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εξετάζοντας εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας αλλά και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Σημειώνεται πάντως ότι η μαρτυρία του οδηγού ταξί που είχε χρησιμοποιήσει η δράστις ήταν ένα από σημεία «κλειδιά» που έριξαν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο οδηγός είχε εντοπιστεί μερικά μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση και κατέθεσε στους αστυνομικούς. Τους είπε ότι η μυστηριώδης γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Είπε ακόμη ότι την παρέπεμψε στην εταιρεία ραδιοταξί για τη σχετική συνεννόηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ είναι πιθανό να φορούσε περούκα.

Η δράστις κάλεσε πράγματι την εταιρεία και συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: το ταξί θα την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης για να τη μεταφέρει στα ραντεβού.

Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλιζε άμεση διαφυγή από το σημείο όπου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την επίθεση με το βιτριόλι.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική για την πορεία των ερευνών γιατί ο οδηγός είχε περιγράψει λεπτομερώς τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού. Με αυτό ως δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλυτικά όλα τα κινητά τηλέφωνα που σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εξέπεμπαν σήμα και άρα ενεργοποιούσαν τις κεραίες στα σημεία όπου κινήθηκε η δράστις.

Μάλιστα, μέσα στην ημέρα αναμένεται να προσαχθεί και να δώσει κατάθεση και μια δεύτερη γυναίκα η οποία, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, έχει παίξει κάποιον ρόλο στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα.