Επικαιροποίηση των μέτρων: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Δημότες

Κλείνουν έως την 25η Μαρτίου όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις -κλειστές και ανοικτές- ακόμη και οι παιδικές χαρές στη Γλυφάδα, ενώ ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, τα φροντιστήρια, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα ΙΕΚ και τα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στη Γλυφάδα:

Κλείνουν έως την 25η Μαρτίου:

  • Σχολεία δημόσια και ιδιωτικά όλων των βαθμίδων
  • Παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί
  • Νηπιαγωγεία δημόσια και ιδιωτικά
  • ΙΕΚ δημόσια και ιδιωτικά
  • Φροντιστήρια
  • Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις (Γυμναστήριο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος», ΔΑΚ, αίθουσα γυμναστικής επί της οδού Παμβώτιδος 104, Διασχολικό Κέντρο, 8ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Γεννηματά και Πέλλης)
  • Ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (Ανοικτό Κολυμβητήριο Γλυφάδας στην 3η Μαρίνα, 1ο Δημοτικό Στάδιο – Αλ. Παναγούλη 3, 2ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Σ. Βέμπο και Παλμύρας, 3ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Ελ. Ανθρώπου και Κριμαίας, 4ο Δημοτικό Γυμναστήριο –Π. Πολεμιστών και Μυκηνών, 5ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Γούναρη και Ευγενίδου, 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Ζέρβα και Τατάκη, 7ο Δημοτικό Γυμναστήριο – Αγ. Νεκταρίου και Τενέδου).
  • Δημοτικό Ωδείο
  • Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», αίθουσα δραστηριοτήτων Τμημάτων ΚΑΠΠΑ Γούναρη 199)
  • Παιδικές χαρές

Ακυρώνονται έως την 25η Μαρτίου:

  • Όλα τα αθλητικά προγράμματα (Pilates, Yoga, Tabata, Barre a Terre, Θεραπευτική Γυμναστική, Body on fire, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με Mini Ball, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με βάρη, Γενική Γυμναστική-Κυκλική με λάστιχα, Αεροβική Ενδυνάμωση με λάστιχα, Αεροβική, Ενδυνάμωση, Hips-Abs, Kettlebell, Total Body, Μοντέρνος Σύγχρονος χορός, Παραδοσιακοί χοροί, Cross-fit, Εκμάθηση προγραμμάτων στίβου, Τέννις, Χοροκίνηση, Fitness Gym)
  • Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις (συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.)
  • Όλες οι δραστηριότητες των συλλόγων γονέων που γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες στα σχολεία

Κλείνουν για 4 εβδομάδες (έως τις 5 Απριλίου) όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης

Αναστέλλεται για 4 εβδομάδες η λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας και ακυρώνονται οι προγραμματισμένες έως και τις 30 Μαρτίου επιστημονικές διαλέξεις.

«Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Ατομικής και συλλογικής. Κλείνουμε μέχρι τις 25 Μαρτίου και τις παιδικές χαρές στο Δήμο Γλυφάδας. Η Πολιτεία αποφάσισε το κλείσιμο όλων των παιδικών σταθμών, σχολείων και πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες. Στο Δήμο Γλυφάδας έχουμε πάρει ήδη κάθε δυνατό μέτρο και προφύλαξη: Κάναμε απολύμανση παντού, κλείνουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Δήμου, αναβάλλαμε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα, κλείσαμε τα ΚΑΠΗ. Όταν κλείνουν τα σχολεία για να αποφεύγεται η μαζική συνάθροιση παιδιών, δεν μπορούν να μένουν ανοιχτές οι παιδικές χαρές, όπου και σήμερα το απόγευμα υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά, τόσο από τη Γλυφάδα όσο και από πολλές περιοχές της Αττικής.  Αποφασίσαμε λοιπόν να κλείσουμε και όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Γλυφάδας, για τις 14 επόμενες ημέρες», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, απευθύνει εκ νέου έκκληση σε όλες και σε όλους «να ακούτε τους επιστήμονες, να σέβεστε τις οδηγίες, να τηρείτε τους κανόνες ατομικής υγιεινής».

Και προσθέτει: “Καλούμε όλες και όλους να αποφεύγουν τις επόμενες κρίσιμες μέρες κάθε χώρο που υπάρχει σημαντική συνάθροιση κοινού. Καλούμε επίσης τους δημότες Γλυφάδας να αξιοποιήσουν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου και να αποφεύγουν όσο μπορούν τις επισκέψεις στο Δημαρχείο, στα ΚΕΠ και στο νομικό μας πρόσωπο (ΚΑΠΠΑ)».

Πηγή: nou-pou.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις