Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελληνικού - Αργυρούπολης ανακαινίσθηκε - 35.000 τίτλοι για μικρούς και μεγάλους

Τριάντα πέντε χιλιάδες τίτλοι, όμορφα ταξινομημένοι στα ράφια, περιμένουν τους κατοίκους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Δήμου.

Στην πνευματική αυτή γωνιά μπορούν οι "εραστές" του βιβλίου να ξεφυλίσσουν τους τόμους και να "χαθούν" στις σελίδες τους ταξιδεύοντας αράδα - αράδα, νιώθοντας την ιδιαίτερη εκείνη ευχαρίστησε κρατώντας το βιβλίο στα χέρια τους.

Ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους, ο αναγνώστης θα βρεί και σπάνιες και σπουδαίες εκδόσεις όπως τα "Άπαντα του Σουρή", που είναι 120 ετών αφού εκδόθηκαν το 1900.

"Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και έρχεται ακόμα πιο κοντά στους αναγνώστες, ώστε, ακόμα κι εκείνοι που δεν μπορούν να την επισκεφθούν, ιδιαίτερα τώρα στην εποχή του κορωνοϊού, να έχουν πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού" δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

"Μεγάλοι, μικροί, μπορούν και διαδικτυακά να βρουν το βιβλίο που θέλουν να διαβάσουν, σ' αυτή την πνευματική δομή του τόπου μας".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στην παιδική βιβλιογραφία, τονίζοντας τη θετική επιρροή που έχει στην ανάπτυξη του παιδιού το βιβλίο και κάλεσε τους γονείς να τα οδηγήσουν στη Βιβλιοθήκη προτρέποντάς τα να βυθιστούν μέσα στις γνώσεις, στις εικόνες και στις περιγραφές. "Να γίνουν πολίτες με γνώσεις, με σκέψεις και παιδεία" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει 5.000 εγγεγραμμένα μέλη. "Σκοπός μας είναι" είπε ο δήμαρχος, "να τα υπερδιπλασιάσουμε".

"Σας καλώ να γίνεται κι εσείς μέλη της. Το βιβλίο ενώνει, το βιβλίο εξυψώνει, το βιβλίο οδηγεί το μέλλον. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το βάλουμε στην καρδιά μας".

πηγή: elliniko-argiroupoli.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις