Επιχείρηση υιοθεσίας αδέσποτων για τα ζώα που είχαν βρει καταφύγιο στο παλιό αεροδρόμιο

Εκστρατεία διάσωσης και περίθαλψης αδέσποτων αλλά και άλλων ζώων όπως σκατζόχοιροι, χελώνες και αλεπούδες που είχαν βρει καταφύγιο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες.

Την ώρα που έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών και οι μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό για να υλοποιηθεί η τεράστια επένδυση, ομάδες του δήμου Ελληνικού και φιλόζωων περιθάλπουν τα ζώα που είχαν βρει καταφύγιο στο παλιό αεροδρόμιο.

Εκστρατεία διάσωσης αδέσποτων που είχαν καταφύγιο το Ελληνικό

Ήδη από τα τέλη Μαΐου, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, για τη διάσωση των αδέσποτων και από τις αρχές Ιουνίου η οργάνωση ANIMA παρέλαβε τα πρώτα άγρια ζώα που βρίσκονταν στον χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Κοσμά, προκειμένου να τα επανεντάξει σε κατάλληλους βιότοπους της Αττικής.

Στο Ελληνικό εκτός από γάτες και σκύλους, ζούνε αρκετά μη οικόσιτα ζωάκια, όπως αλεπούδες, χελώνες, σκαντζόχοιροι και πουλιά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμος Ελληνικού «συνεχίζονται οι δράσεις περισυλλογής αδέσποτων από το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού με την συνεργασία της Φιλοζωϊκής Παρέμβασης Ελληνικού - Αργυρούπολης, εθελοντών και της Ελληνικό Α.Ε.

Image removed.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, μέχρι στιγμής από διάφορα σημεία του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού (Αναχωρήσεις δυτικού, ΥΠΑ, ΛΕΚ, αναχωρήσεις Ανατολικού) έχουν περισυλλεγεί 38 γάτες οι οποίες έχουν δεχτεί την ανάλογη φροντίδα σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει η Ελληνική νομοθεσία.

Ήδη αρκετές αδέσποτες γάτες έχουν ήδη υιοθετηθεί ενώ οι υπόλοιπες προωθούνται σε δομές φιλοξενίας.

Οι δράσεις περισυλλογής αδέσποτων γατών θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την A R T, Animal Rescue Team, για την πολύτιμη συνδρομή της με ειδικευμένους διασώστες στο έργο περισυλλογής του Δήμου».

Image removed.

Παράλληλα ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ αναφέρει, «Η ΑΝΙΜΑ ανέλαβε να παραλαμβάνει και να επανεντάσσει στη φύση όλα τα άγρια ζώα που βρίσκονται στον χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά. Παραλάβαμε τα πρώτα ζώα, χελώνες και σκαντζόχοιρους, τα μεταφέραμε προσωρινά σε χώρο μας και τα αποπαρασιτώσαμε. Θα επανενταχθούν σύντομα σε κατάλληλους βιοτόπους της Αττικής».

Πηγή: theworldnews.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-anatolikis-makedonias-thrakis/kavalas/dimos-paggaiou/%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%87%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8/

Περισσότερα σε Ειδήσεις