Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους εργαζόμενους και εθελοντές στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», εν όψει του Πάσχα και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και εθελοντές για την κοινωνική τους προσφορά.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού, για να δω από πρώτο χέρι τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ, εργαζόμενοι και εθελοντές, κάνουν θαυμάσια δουλειά. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στηρίζουν ένα πρόγραμμα που αφορά 420 συμπολίτες μας της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, σε παππούδες και γιαγιάδες, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οποιονδήποτε δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα προβλήματα αυτής της κρίσης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το Πρόγραμμα. Έχουμε στενότατη συνεργασία με όλους τους Δήμους της χώρας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι Έλληνες θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση, ενωμένοι και με αλληλεγγύη. Το όπλο μας είναι το πλεόνασμα εθελοντισμού, ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης που υπάρχει στην Ελλάδα».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την στήριξη και τόνισε: «Με τις αποφάσεις σας και με το συνεχές ενδιαφέρον σας δείξατε ότι υπάρχει κράτος. Και με τις ΠΝΠ αλλάξατε το κράτος σε μια νύχτα. Συνεχίστε με την ίδια αποφασιστικότητα».

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κώστας Μηνόπουλος, είπε ότι ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν λόγω της πανδημίας (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) για να ενισχύσουν κοινωνικές δομές, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο έργο του Δήμου.

Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού έως 10 Μαΐου

Νωρίτερα σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος  ανέφερε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18- 72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το “πάγωμα” των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σε Ειδήσεις