Μητσοτάκης: Το Ελληνικό θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα

Μητσοτάκης

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση του Ελληνικού πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, προμηνύοντας το μέγεθος και τη σπουδαιότητα του τεράστιου έργου.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για την ανάπλαση του Ελληνικού, το μεγαλύτερο έργο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Εδώ θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο και μία κυψέλη ανάπτυξης.

 

»Σε πλήρη λειτουργία, το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας. Δέκα χιλιάδες θέσεις θα ανοίξουν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον.

»Ένα έργο που θα συμβολίζει μία νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε στο σημείο αυτό και να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα κυρίως νομικά που προέκυψαν στην πορεία. Για χρόνια στο Ελληνικό συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Λίνα Μενδώνη αλλά και τους τρεις δημάρχους των περιοχών που βοήθησαν για την επίτευξη του έργου.

«Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, ενδεχομένως και μία δεκαετία. Αλλά εν προκειμένω κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα. Και σήμερα γίνεται αυτό το πρώτο βήμα. Σήμερα τραβάμε μία γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Αρωγή για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στο μέλλον»

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Συνολικά υπολογίζεται πως θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια στις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Πηγή: athensvoice

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο πακέτο μέτρων για τον τουριστικό κλάδο ανακοινώνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη