Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ Στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου ο Γιώργος Πατούλης

Στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου ο Γιώργος Πατούλης

Ενόψει έναρξης της νέας δύσκολης και συνάμα ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης βρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου. 

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό μία δημιουργική χρονιά, επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών από την πανδημία.

Κατά την τελετή του αγιασμού στο Γυμνάσιο Αλίμου ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από τις άλλες λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Φέτος θα πρέπει να συνδυάσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την αποτελεσματική προάσπιση της υγείας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, όλοι έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε, διότι η διασφάλιση της υγείας αποτελεί τόσο ατομική όσο και εθνική υπόθεση.

Η σημερινή άψογη εικόνα του σχολείου σας, μας κάνει να ελπίζουμε ότι όλοι μαζί συντεταγμένα, με ενότητα, σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών και με ασπίδα την επιστημονική γνώση, χρησιμοποιώντας ως μέτρο προφύλαξης τη μάσκα ως ανάχωμα στη μεταδοτικότητα της λοίμωξης, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στη μάχη ενάντια στην πανδημία».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό τόνισε ότι επέλεξε το 2ο γυμνάσιο Αλίμου για συμβολικούς λόγους, καθώς η συγκεκριμένη σχολική μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση της σχολικής στέγης και το οποίο προβλέπει την ενίσχυση 31 σχολείων της Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ για τη δημιουργία σχολικών αιθουσών και άλλων υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ