Γνωστοί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για επίθεση σε Σούπερ Μάρκετ

Δύο γνωστοί αντιεξουσιαστές ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για επίθεση και εκτεταμένες φθορές με βαριοπούλες σε σούπερ μάρκετ στον Άλιμο.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 30 και 27 χρόνων, με τον πρώτο, σύμφωνα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που σχημάτισαν την δικογραφία, να διατηρεί στενές επαφές με τον πρωταγωνιστή ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πεύκη στις 18 Μαΐου 2011, όπου είχε τραυματιστεί και ο ίδιος. Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα ξημερώματα της 6ης Μαίου 2020, είχαν επιτεθεί στο σούπερ μάρκετ στον Άλιμο, ενώ ταυτόχρονα είχαν σημειωθεί δύο αντίστοιχες επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας στο Ίλιον.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό αλλά και από μαρτυρία που είδε το όχημα διαφυγής, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνες σε φιλικά σπίτια όπου διέμεναν. Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας επισημαίνουν πως για αυτές τις επιθέσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης, για… δύο όμως σούπερ μάρκετ, χωρίς να προσδιορίζονται οι περιοχές που έγιναν.

Όλα αυτά τη στιγμή που χθες άγνωστοι πραγματοποίησαν εμπρηστική λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Τροχαίας Αττικής, στην οδό Σιδηροδρόμων στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε ένα όχημα. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Την ίδια ώρα , η ομάδα «Αναρχικοί, αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτησή της τα ξημερώματα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για το μπαράζ επιθέσεων, πριν από λίγες ημέρες, σε οχήματα και μηχανήματα ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.