Έκθεση του «Γαλανόλευκου Φάρου» 16 έως 25 Μαρτίου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ο Δήμος Χανίων και ο «Γαλανόλευκος Φάρος» διοργανώνουν 16-25 Μαρτίου την έκθεση του Μουσείου της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, με περισσότερα από 1.000 εκθέματα συλλεκτικής αξίας, που θα δώσουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να κάνει ένα χρονολογικό ταξίδι στις γαλανόλευκες επιτυχίες.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο ΦΛΟΙΣΒΟΣ στη λεωφόρο Ποσειδώνος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρες λειτουργίας 09.00-21.00.

Τα εκθέματα, που είναι λάβαρα, φανέλες διεθνών, μπάλες αγώνων, τύμπανα αλλά και το γνήσιο αντίγραφο του Euro 2004, θα προσφέρουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία.

Ψυχή της έκθεσης είναι ο μοναδικός σύλλογος φίλων Εθνικής ομάδας με έδρα τα Χανιά, που αριθμεί χιλιάδες μέλη ανά την υφήλιο. Ο σύλλογος («Γαλανόλευκος Φάρος») ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια και ευελπιστεί για πολλά ακόμα να συνοδεύει ακούραστα την Εθνική σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση θα έχουμε την παρουσία διεθνών παικτών πολλών εθνικών ομάδων του παρελθόντος με τους οποίους οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, εκ των οποίων βέβαια και αυτής της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Δεν θα απουσιάσουν φυσικά και μεγάλες φυσιογνωμίες άλλων εθνικών ομάδων, όπως του εμβληματικού αρχηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας μπάσκετ του 1987, Παναγιώτη Γιαννάκη και πολλών συμπαικτών του.

Το πρωί την έκθεση έχουν προγραμματίσει να επισκέπτονται σχολεία της Αττικής και τις υπόλοιπες ώρες φίλοι του αθλητισμού, όχι μόνο του ελληνικού αλλά και γενικότερα, αφού στα εκθέματα περιλαμβάνονται φανέλες, μπάλες και τρόπαια μεγάλων ειδώλων του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Η έκθεση ήταν μια επιθυμία χρόνων του ``Γαλανόλευκου Φάρου`` που γίνεται πραγματικότητα. Στο Παλαιό Φάληρο θα εκτεθεί πάνω από το 80% της συλλογής μας. Τα παιδιά και όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με μεγάλες δόξες του παρελθόντος, με ευρωπαϊκά κύπελλα και φανέλες Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας, που βλέπει να υλοποιείται επιτέλους και ένα προσωπικό όραμα, ενώ καλεί όλους να γνωρίσουν από κοντά τα εκθέματα, τα οποία εκτίθενται δωρεάν στο κοινό.

Το πρόγραμμα της έκθεσης αναλυτικά:

-Την Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια

-Την Τρίτη 17 Μαρτίου οι Έλληνες διεθνείς που έγραψαν ιστορία έως το 1980 και μας οδήγησαν στο EURO της ΙΤΑΛΙΑΣ.

-Την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα, οι Έλληνες διεθνείς που έγραψαν ιστορία έως το 1994 και μας οδήγησαν για πρώτη φορά στο μουντιάλ της Αμερικής

-Την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2004.

-Την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

-Το Σάββατο 21 Μαρτίου θα επισκεφθεί την έκθεση ο ΦΑΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ, ο μεγάλος σκόρερ της Εθνικής μας.

-Την Δευτέρα 23 Μαρτίου η Εθνική Ελπίδων με τον προπονητή της ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ.

-Περιμένουμε επίσης και την Εθνική γυναικών με τον προπονητή της ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ.

-Φυσικά η μεγάλη χαρά θα είναι οι επισκέψεις των σχολείων και ακαδημιών της περιοχής

ΠΗΓΗ: amna.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις