Ξεκίνησε η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου

Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στην Αρτέμιδα, όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του artemidaspatanews.gr. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που κυρίως τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, το ίδιο και οι γονείς τους.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατασκευή αθλητικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο Γ334 στην Αρτέμιδα για τις ανάγκες του Δήμου.

Πρόκειται να κατασκευαστούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, ένα γήπεδο αντισφαίρισης (τένις), ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και πετοσφαίρισης (βόλεϊ) κάτω από το ανοικτό στέγαστρο που κατασκευάστηκε καθώς και ένα υπαίθριο γυμναστήριο.

Τα γήπεδα

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το γήπεδο ποδοσφαίρου 7 επί 7 θα έχει διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από το κλασσικό 5 επί 5 με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, τέρματα και δύο πάγκους (αναπληρωματικών), 6 θέσεων ο κάθε ένας.

Το γήπεδο τένις, κλασσικών διαστάσεων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με ελαστικό δάπεδο, ορθοστάτες με δίχτυ και δύο καθιστικά.

Το γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ με κλασσικές διαστάσεις αγωνιστικού γηπέδου, με πιστοποιημένο δάπεδο όπως προβλέπεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, θα έχει δύο μπασκέτες επαγγελματικές, ολυμπιακού τύπου, με προστατευτικά πυλώνων, ορθοστάτες και δίχτυ για το βόλεϊ και δύο πάγκους αναπληρωματικών παικτών, 6 θέσεων ο κάθε ένας.

Το γυμναστήριο θα περιλαμβάνει 10 υπαίθρια όργανα τύπου GymPark, ενώ περιμετρικά του οικοδομικού τετραγώνου προβλέπονται πεζοδρόμια με κράσπεδα και φυσικά ο κατάλληλος φωτισμός για κάθε γήπεδο.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (με ΦΠΑ) χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα το έργο που θα δώσει μεγάλη χαρά στους κατοίκους της Αρτέμιδος και ιδίως σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ: artemidaspatanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις