Νέο σχέδιο αναβάθμισης και ανάπλασης του δήμου Σαρωνικού

Ο δήμος Σαρωνικού έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας νέας αναβάθμισης και ανάπλασης της περιοχής

Σε αναβάθμιση και ανάπλαση θέλει να προχωρήσει ο δήμος Σαρωνικού, μέσα από την ενοποίηση της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και η δημιουργία κυκλικών κόμβων (roundabout), άνετων πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομων κ.λ.π. για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης της Αττικής.

Ο σχεδιασμός της ανάπλασης του δήμου Σαρωνικού

Στον σχεδιασμό του προγράμματος περιλαμβάνεται κυκλοφοριακή μελέτη για τη λεωφόρο Καραμανλή και την παραλιακή λεωφόρο, αναπλάσεις στην Παλαιά Φώκαια, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους επί της λεωφόρου Καραμανλή, με τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η πρώτη πρόταση αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση τον Μάρτιο μετά από δέσμευση της δημοτικής αρχής ενώ θα γίνει και ενημέρωση προς τους κατοίκους και ιδιώτες, που διαθέτουν επιχειρήσεις στα σημεία παρέμβασης.

Αισιόδοξος για το σχέδιο ανάπλασης είναι και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, καθώς όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι σίγουρα ένα φιλόδοξο σχέδιο, που θα αλλάξει την όψη όλης της περιοχής».

Μάλιστα, συμπληρώνει πως «πρόκειται ουσιαστικά για μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από την Ανάβυσσο και προχωρά έως την Παλαιά Φώκαια. Εκεί θέλουμε να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις, περιπάτους, χώρους αναψυχής, καθιστικά και ποδηλατόδρομο. Εκπονείται ήδη η μελέτη και πέρα όλων των άλλων, θα βοηθήσει στο να αναπτυχθεί κι άλλο εμπορικά, όλο αυτό το σημείο».

Η στάση των δημοτών για το σχέδιο

Υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους δημότες αναφέρει ο δήμαρχος Σαρωνικού δηλώνοντας πως «Το θέλουν αυτό το έργο, αρκεί να γίνει σωστή ανάπλαση». Ταυτόχρονα συμπληρώνει πως «υπάρχουν πέντε σούπερ μάρκετ κι αυτό μας δείχνει πολλά, γιατί σίγουρα δεν θα υπήρχαν τόσα αν στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν μόνο οι δημότες. Έρχεται κόσμος από τις γύρω περιοχές, όμως με την ανάπλαση αυτή θα προσελκύσουμε κόσμο και έξω από τον δήμο μας. Η συγκεκριμένη ανάπλαση θα έχει απήχηση σε όλους τους πολίτες της Αττικής».

Περισσότερα σε Ειδήσεις