Φωτιά στην Κερατέα: Ξεκινούν σήμερα οι καταγραφές των ζημιών - Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Ξεκινούν οι έρευνες σήμερα στην περιοχή της Κερατέας, για να καταγραφούν οι ζημιές, που προκάλεσε η φωτιά. Η kedenews επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος και έδωσε μια εικόνα της κατάστασης.

της Κατερίνας Θανάση 

«Η φωτιά μεταδόθηκε με ραγδαία ταχύτητα και έκαψε αρκετές χορτολιβαδικές εκτάσεις και δύο λόφους πυκνούς από πεύκα, το λόφο της Έριδος και του Βαλμά. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από κατοικημένες περιοχές και έφτασαν μέχρι και την Ανάβυσσο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλίππου.

Εκκενώθηκαν άμεσα οι περιοχές

Εκκενώθηκαν άμεσα όλες οι περιοχές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά το βράδυ, ωστόσο υπήρχαν αναζωπυρώσεις, με τις αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή.

Από σήμερα ξεκινούν οι πρώτες καταγραφές για αποτιμήσεις ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί. Μάλιστα αύριο θα μεταβούν στο σημείο στελέχη από το Υπουργείο Υποδομών.

«Εμείς ως δήμος απομακρύναμε τα παιδιά από ΑμεΑ από ένα Ίδρυμα που υπάρχει στην περιοχή, ενώ από την Παλαιά Φώκαια εκκενώθηκε γηροκομείο. Μάλιστα περίπου 90 άτομα έμειναν σε ένα ξενοδοχείο, στην παραλιακή περιοχή για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των έντονων καπνών και πιθανόν προβλημάτων που είχαν στα σπίτια τους.

Οι αίτιες της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο

Οι πυροσβεστικές αρχές το τελευταίο 24ωρο κλήθηκαν να επέμβουν σε:

  • 106 αστικές πυρκαγιές
  • 63 δασικές πυρκαγιές
  • 71 παροχές βοηθείας

Να σημειωθεί πως ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα έφτασε έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και ήταν ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1, όπως φαίνεται στη σχετική εικόνα που ελήφθη χθες το απόγευμα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις