Φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια - Εκκενώνονται οικισμοί

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Κερατέα. Μετά από ανάρτηση του δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα.

Ένα σπίτι έχει υποστεί αρκετές ζημιές και τουλάχιστον πέντε έχουν υποστεί μικροφθορές στις κεραμοσκεπές και τα πορτοπαράθυρα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που παλεύει να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

του Γιώργου Σόμπολου

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών του οικισμού Φέριζα και αυτή την στιγμή κατευθύνονται προς την Ανάβυσσο.

Οι Αρχές προχώρησαν πριν από λίγο στην προληπτική εκκένωση και δεύτερου οικισμού. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν άμεσα οι κάτοικοι του οικισμού «Όλυμπος», καθώς η φωτιά καίει σπίτια.

Άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δε βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους, ενώ βοηθούν και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έλαβε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε ολόκληρη την Αττική, εντάσεως έξι μποφόρ.

Ο δήμος Σαρωνικού προχώρησε στην εκκένωση του οικισμού από όπου ξεκίνησε η φωτιά, σε ένα ορφανοτροφείο με 30 παιδιά και δύο ακόμη οικισμών, για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική αφού οι καπνοί εξαιτίας των ανέμων είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση, ενώ γίνονται αντιληπτοί στην ατμόσφαιρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας.

Το πύρινο μέτωπο καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, πεύκα και ελαιόδενδρα και παρά τις έως τώρα προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν έχει καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση της.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν με δυσκολία ρίψεις νερού αφού πρέπει να κάνουν «εναέριες βουτιές» πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Μετά τις έξι το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει μείωση στην ένταση των ανέμων σύμφωνα με την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία, η οποία επισημαίνει πως κατά τόπους οι ριπές των ανέμων φτάνουν έως και τα οκτώ μποφόρ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις