Ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 60χρονο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων  

Ο δράστης που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές την παραμονή του Πάσχα, όλες αυτές τις ημέρες που παραμένει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, συνομιλεί με τους δικηγόρους του έτσι ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική του τακτική.  

 

Του Γιάννη Κορωναίου

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αλλά και τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο φερόμενος ως δράστης μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την αποτρόπαια πράξη του. Αφηγήθηκε το πώς σχεδίασε την εγκληματική του πράξη αλλά και πως προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του για να μην φτάσουν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του.

Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ που ανέλαβαν να ρίξουν άπλετο φως στην δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 23 Δεκεμβρίου του 2020, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο και πληροφορία έφτασαν στην ταυτότητα του ανθρώπου που πυροβόλησε με τρεις σφαίρες στο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας των Καλυβίων τον 60χρονο άνδρα.

Ο γρίφος άρχισε να λύνεται όταν εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από το Κέντρο Υγείας. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν λίγη ώρα μετά το έγκλημα ένα ασημί mitsubishi χωρίς πινακίδες να κινείται στους δρόμους των Καλυβίων. Σε συνδυασμό με το ότι ο 32χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι αλλά και το ότι είναι κάτοχος ενός παρόμοιου οχήματος, γρήγορα οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ άρχισαν να αναζητούν τον 32χρονο.

Η φυγή στην Αλβανία  

Ο ύποπτος έως τότε, διαπιστώθηκε ότι είχε διαφύγει παράνομα στην Αλβανία και συγκεκριμένα σε μια παραθαλάσσια πόλη της γειτονικής χώρας, τη Lezha. Ο 32χρονος που διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα και έφτασε όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς στη δολοφονία επειδή ο 60χρονος και η σύζυγος του που ήταν διαχειριστές, του έστελναν αυξημένα κοινόχρηστα αλλά κι του είχαν κάνει μάγια, σκόπευε να μείνει μόνιμα στην αλβανική πόλη για να μην πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών. Άλλωστε είχε μεγάλη οικονομική άνεση, καθώς είναι εισοδηματίας και λαμβάνει αρκετά ενοίκια από ακίνητα που νοικιάζει. Έτσι θα ζούσε πλουσιοπάροχα σε μια πόλη με μικρότερο κόστος ζωής και μακριά από την τσιμπίδα του νόμου.

Όμως η Ελληνική αστυνομία ενημέρωσε τις αλβανικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους απέλασαν το 32χρονο στην Ελλάδα. Μόλις επέστρεψε στη χώρα μας, οι άνδρες του ανθρωποκτονιών του πέρασαν χειροπέδες και κατάφεραν στα πλαίσια της προανάκρισης να αποσπάσουν όλες τις λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Με 500 ευρώ η αγορά του όπλου 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 32χρονος, αγόρασε λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία έναντι 500 ευρώ από την μαύρη αγορά του Μενιδίου το όπλο με το οποίο στέρησε τη ζωή του 62χρονου.

Αφού μελέτησε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του θύματος, του έστησε καρτέρι στο υπόγειο πάρκινγκ της εργασίας του. Μόλις ο 60χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητο του, τότε αυτός που τον περίμενε εκεί, βγήκε από το δικό του όχημα και τον εκτέλεσε με τρεις σφαίρες. Έφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητο του πιστεύοντας ότι έχει πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα. Τελικά όμως οι κινήσεις αποκρυπτογραφήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ.

Ο 32χρονος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, αφού είπε ότι προχώρησε στο έγκλημα γιατί ο 60χρονος που ήταν διαχειριστής της πολυκατοικίας του έστελνε αυξημένους λογαριασμούς κοινοχρήστων, στη συνέχεια του αφηγήθηκε κι έναν ακόμα λόγο. Όπως ισχυρίστηκε το θύμα και η σύζυγος του έκαναν μάγια. “Μου έκαναν μάγια. Ήταν τόσο ισχυρά που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ενώ από κάποια στιγμή κι έπειτα άρχισα να χάνω και κιλά.

 Ο 32χρονος που έλαβε χθες από τον ανακριτή 24ώρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, θα βρεθεί πάλι σήμερα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα, τα όσα έχει ισχυριστεί περί μαγείας, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δικηγόροι του να ζητήσουν ψυχιατρική – ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις