Σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, για την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Σαρωνικού – τηρώντας όλες τις οδηγίες προστασίας (θερμομέτρηση, απόσταση ασφαλείας κτλ)- υπό τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και με τη συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και του Γενικού Γραμματέα, με αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στον Τομέα της Καθαριότητας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε ο καθαρισμός και η απολύμανση των κάδων, καθώς και η απολύμανση όλων των δημοτικών δομών και των φρεατίων και στη συνέχεια όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα 21/3 θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στα αυτοκίνητα του Δήμου (υπενθυμίζουμε ότι τα δημοτικά λεωφορεία έχουν ήδη απολυμανθεί μια φορά), ενώ το χρονοδιάγραμμα απολύμανσης των δομών καθορίστηκε ως εξής:

17.45 Δημαρχείο Καλυβίων , δημοτικές δομές και ΚΕΠ

20.30 Δημοτικό Κατάστημα Κουβαρά

21.00 Δημοτικό Κατάστημα Αναβύσσου

21.30 Δημοτικό Κατάστημα Παλαιάς Φώκαιας

22.00 Δημοτικό Κατάστημα Σαρωνίδας

Επισημαίνεται ότι στα σχολεία του δήμου γίνεται ήδη σχολαστικός καθαρισμός και την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει απολύμανση, όπως και στους αθλητικούς χώρους, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε ταυτόχρονα και όλη η σχετική προετοιμασία που πρέπει να κάνει ο Δήμος για την υλοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων σχετικά με το Μεγάλο Πράσινο Σημείο, τα Μικρά Πράσινα Σημεία και τις Πράσινες Γωνιές, ενώ ζητήθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια να επεξεργαστούν προτάσεις χωροθέτησης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπό επικαιροποίηση Τοπικό Σχέδιο.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας στη μάχη για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοιού και τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων:

’’Δίνουμε μια καθημερινή και πολυεπίπεδη μάχη, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση, ώστε να συμβάλουμε αποφασιστικά και συντεταγμένα σε αυτήν την τεράστια κρίση υγείας που πλήττει τη χώρα μας και την κοινωνία. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αναγκαίο για να ανταποκριθούμε στην κρίση αυτή’’.

Περισσότερα σε Ειδήσεις