Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Mε το σύνθημα «Ο μόνος λόγος για να βγούμε λίγο από το σπίτι», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυβίων «Αντώνης Τρίτσης» η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σαρωνικού, με συγκινητική ανταπόκριση των δημοτών και με αρωγούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»’.

Κατά τη διαδικασία τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας (θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών, γάντια, μάσκα), ενώ συγκεντρώθηκαν 70 φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.

Εμβληματική υπήρξε η παρουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή ειδικότερα το έχουν μεγάλη ανάγκη. Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός – Νέα Πνοή» κ. Χρήστος Τσιγαρίδας και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ζουγανέλης και κ. Μιχαηλίδου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, απολύτως ικανοποιημένος από την προσέλευση των πολιτών, δήλωσε:

« Σε τούτη την κρίσιμη στιγμή ο Δήμος μας ανέλαβε μια πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης. Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, πολίτες και δημοτικές παρατάξεις να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την μείζονος κλίμακας κρίση. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Από την πλευρά μας έχουμε οργανώσει όλες τις δημοτικές δομές προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας. Θεωρώ τέλος υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας και κυρίως την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλυβίων, τα στελέχη του δήμου καθώς και τα στελέχη του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς που εργάσθηκαν για ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η σημερινή αιμοδοσία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις