Προχωρά η ανάπλαση του χώρου επί της Καλυβίων

Μελέτη κατατέθηκε στις 28/06 στο Ε.Π.ΠΕΡΑΑ για την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλυβίων (παλιά παιδική χαρά), την αρτηρία που συνδέει την ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων με το παραλιακό μέτωπο, η οποία αποτελεί για τον Δήμο Σαρωνικού σημαντικό άξονα εμπορικών χρήσεων, υπηρεσιών, αναψυχής αλλά και κατοικίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία ενός πάρκου, το οποίο θα στοχεύει με τον σχεδιασμό του στην ψυχαγωγία-αναψυχή, στο παιχνίδι και στην άθληση των μικρών ή μεγάλων σε ηλικία επισκεπτών και χρηστών.

Οι  πεζοδιάδρομοι περιμετρικά του προτεινόμενου πάρκου θα χρησιμοποιούνται για ελαφρά άσκηση (περπάτημα – τρέξιμο), ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν και στους άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης των δημοτών.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει περιοχή  για άσκηση και ψυχαγωγία, αμφιθέατρο, παιδική χαρά και ένα μικρό αναψυκτήριο. Η χωροθέτηση αμφιθεάτρου ενισχύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, αφού θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις διάφορων ομάδων, σχολείων κλπ, και να αποτελεί σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής. Προστίθεται αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός  κ.λπ.), ενώ η παιδική χαρά προτείνεται να αντικατασταθεί στο σύνολό της με νέα και σύγχρονη που θα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Υ.Α. 28492/09 όπως ισχύει, και το τελικό αποτέλεσμα θα οδηγεί σε αδειοδοτημένη παιδική χαρά που θα συνοδεύεται με τη βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας (από την αρμόδια Επιτροπή Παιδικών Χαρών).

Παράλληλα, προτείνεται η κατασκευή διαμορφώσεων για κίνηση ΑμεΑ σε όλο το χώρο με στόχο την ασφαλή προσπελασιμότητα και τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις