Διαμαρτυρία της δημοτικής αρχής για την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, για την απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τα δύο αστυνομικά τμήματα των Καλυβίων και της Αναβύσσου και τον αστυνομικό σταθμό της Σαρωνίδας.

Στην επιστολή υπογραμμίζονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η απόφαση αυτή είναι αναντίστοιχη με το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, ενώ ο Δήμαρχος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει το ζήτημα, τονίζοντας: «Είμαστε στη διάθεση του

υπουργού να συμβάλουμε σε ό,τι χρειαστεί για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων,

ακόμη και με τη διάθεση χώρων για τη στέγασή τους».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Σε μία εποχή που οι πολίτες έχουν όσο τίποτα ανάγκη τις Υπηρεσίες και το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας από την Αστυνομία, το αρμόδιο Υπουργείο επέλεξε να καταργήσει τα δύο αστυνομικά τμήματα του Δήμου Σαρωνικού, των Καλυβίων και της Αναβύσσου, και τον αστυνομικό σταθμό της Σαρωνίδας, απομακρύνοντας τους αστυνομικούς από τους πολίτες. Δημιουργεί ένα νέο Τμήμα, μακριά από τους οικιστικούς ιστούς του Δήμου μας, στο οποίο ούτε οι πολίτες έχουν πρόσβαση αλλά και οι αστυνομικοί απομονώνονται από τους πολίτες τους οποίους πρέπει να εξυπηρετούν.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα που καμία πολιτική ηγεσία δεν άκουσε τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων και κυρίως δεν αφουγκράστηκε τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των πολιτών που απαιτούν το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Tην ίδια στιγμή η πολιτεία δεν παραλείπει να απαιτεί την πληρωμή των φόρων από τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού για την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας.

Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανακαλέσει την απόφαση «απομόνωσης» των αστυνομικών από τον Δήμο Σαρωνικού και να στελεχώσει όσο είναι δυνατόν τα υπάρχοντα τμήματα προσφέροντας ασφάλεια στους πολίτες».

Πηγή: xtypos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις