Πανελλαδική πρωτοπορία: Ιδιωτική εταιρία φύλαξης προσέλαβε ο δήμος Παλλήνης για να αντιμετωπίσει διαρρήξεις και κλοπές

Ιδιωτικές περιπολίες από τον Δήμο Παλλήνης για την αποτροπή της εγκληματικότητας. Πρωτοπορεί πανελλαδικά ο δήμος Παλλήνης με το πρόγραμμα "ασφαλής πόλη".

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Ιδιωτική εταιρία φύλαξης προσέλαβε ο δήμος Παλλήνης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις διαρρήξεις και τις κλοπές που ...χτυπάνε κόκκινο.

Η μειωμένη αστυνομική δύναμη, σε έναν από τους πλέον μεγάλους δήμους της Αττικής, καταγράφει αύξηση κάθε χρόνο σε παραβάσεις όπως, οι διαρρήξεις, οι κλοπές πεζών και οχημάτων.

Ο δήμος Παλλήνης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το αστυνομικό έργο και να αντιμετωπίσει τους φόβους των κατοίκων -χωρις σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά το αστυνομικό έργο-, προχώρησε σε δραστικά μέτρα.

Σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ περιπολίες από τέσσερα οχήματα με τα διακριτικά της εταιρείας σεκιούριτι ενώ προχωρά στην τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις.

Σημαντικά προβλήματα από τους κακοποιός σε καθημερινή βάση.

Ο δήμος Παλλήνης, απαρτίζεται από Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη μια "αχανή" επί της ουσίας έκταση, των οποίων τα αστυνομικά τμήματα αδυνατούν να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθανάσιου Ζούτσου, ο δήμος μπαίνει σε μια νέα εποχή με το καινοτόμο πρόγραμμα «Ασφαλής Πόλη», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου.

Πρόκειται για τις περιπολίες τεσσάρων οχημάτων ασφαλείας, της εταιρείας Starguard Security. Τα περιπολικά θα «χτενίζουν» όλες τις γειτονιές του Δήμου, κάθε νύχτα, από τις 22.00 έως τις 06.30, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ., σε κάθε βάρδια. Θα έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ), κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο.

Ο ρόλος όμως των υπαλλήλων της εταιρλιας φύλαξης δεν θα περιορίζεται εκεί.

Θα επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, για την καλύτερη διαχείριση του έργου, δίνεται στους πολίτες ο τηλεφωνικός αριθμός 2111900950, ο οποίος είναι αναγραμμένος πάνω στα περιπολικά και μέσω αυτού, θα μπορούν να επικοινωνούν με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του προγράμματος «Ασφαλής Πόλη», σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα συγκεκριμένα οχήματα, είναι υβριδικού τύπου και θα κινούνται, κατά τις περιπολίες, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό κινητήρα, αθόρυβα και χωρίς να εκπέμπουν ρύπους.

Το πρόγραμμα όμως, που έθεσε σε εφαρμογή ο δήμος Παλλήνης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, τελευταίας τεχνολογίας, σε όλους τους δημοτικούς χώρους, κτίρια και εγκαταστάσεις, τα οποία θα τίθενται σε λειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα συστήματα ασφαλείας θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο τυχόν ενεργοποιήσεις συναγερμών με αποτέλεσμα αυτές να ελέγχονται ταχύτατα από τους υπαλλήλους της εταιρίας φύλαξης, αλλά και αστυνομικούς που θα ειδοποιούνται από το κέντρο επιχειρήσεων.

Πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημοτικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου θα φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτιμούν στελέχη του δήμου Παλλήνης. Οι τουλάχιστον 70.000 κάτοικοι των τριών πόλεων του δήμου, πρέπει να νιώσουν και να είναι πιο ασφαλείς, σχολίαζαν.

Μιλώντας αποκλειστικά στο kedenews.gr, ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος ανέφερε για το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα:

"Οι πολίτες έχουν χάσει το αίσθημα ασφάλειας, είτε γιατί έχουν βιώσει κάποιο περιστατικό οι ίδιοι, ή κάποιος δικός τους ή κάποιος γείτονάς τους, είτε παρακολουθώντας το τι συμβαίνει σε γειτονικούς Δήμους ή γενικά στην Αττική και στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ.

Είναι αναγκαίο ως Κοινωνία να αποκτήσουμε ξανά την ελευθερία μας μέσα από μια ουσιαστική δημόσια αστυνόμευση η οποία θα δημιουργεί αίσθημα δημόσιας ασφάλειας.

Είναι επίσης αναγκαίο να προστατεύσουμε τη δημοτική περιουσία από τους βανδαλισμούς, η αποκατάσταση των οποίων, κοστίζει ακριβά.

Ο Δήμος μας, δεν υποκαθιστά την Ελληνική Αστυνομία, αλλά λειτουργεί επιβοηθητικά στο έργο της.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς προχωράμε όπως δεσμευτήκαμε, στην υλοποίηση του προγράμματος «Δήμος Παλλήνης-Ασφαλής Πόλη», για να αποτρέψουμε την παραβατικότητα, να προστατεύσουμε την δημοτική περιουσία και να κάνουμε τους πολίτες να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις