Γλυκά Νερά: Τρίχες από τον τόπο του εγκλήματος στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. -Ύποπτη η διαφυγή ενός Γεωργιανού από τη χώρα

 

Τρίχες από τον τόπο του εγκλήματος στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ για το έγλημα στα Γλυκά Νερά. Πού στρέφονται οι έρευνες, μετά και την σύλληψη τα τελευταία 24ωρα ενός ποινικού από τη Γεωργία στον Έβρο στην προσπάθεια φυγής του από την χώρα.

 

Τρίχες του «κοντού» δολοφόνου επιχειρούν να αναδείξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προβαίνοντας στην εξέταση τέτοιων ευρημάτων με μιτοχονδριακές αναλύσεις.

Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας εντοπίστηκαν τρίχες με… ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε «ξένο» άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και πραγματοποιείται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό…

Επίσης, η σύλληψη τα τελευταία 24ωρα ενός ποινικού από τη Γεωργία στον Έβρο στην προσπάθεια φυγής του από την χώρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια διαλεύκανσης της εν ψυχρώ δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν την Τρίτη το βράδυ στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», πληροφορίες που είχαν προκύψει –κυρίως από ανάλυση DNA -ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους. Τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να πουν με σιγουριά αν ο Γεωργιανός κακοποιός έχει κάποια σχέση με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Από την πρώτη στιγμή πάντως η έρευνα για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά, έλαβε χαρακτηριστικά «αντιτρομοκρατικού τύπου» με την αστυνομία να χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα και εργαλεία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία των δραστών. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το γενετικό υλικό από τα νύχια της 20χρονης θα τους δώσει κάποια στοιχεία καθώς η Καρολάιν ήρθε σε επαφή με τους δράστες πριν ακινητοποιηθεί αλλά και από σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες για την ακινητοποίηση του ζευγαριού.

Προς αναμονή της άρσης των κινητών της περιοχής

Σύμφωνα με την αστυνομία, η παραμονή των δραστών στο σπίτι κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να άφησαν και τα αποτυπώματά τους σε κάποιο σημείο αφού βρέθηκαν σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Ήδη, οι πρώτες εκτιμήσεις για τους δράστες ήταν ότι ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν.

Οι Αρχές, αναμένουν και τα αποτελέσματα από την άρση των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, καθώς θα τους βοηθήσει στον έλεγχο προσωπικών στοιχείων των κατόχων των κινητών τηλεφώνων.

Ακόμη, ερευνώνται εκ νέου όλες οι παρόμοιες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αρχές στο παρελθόν, με την έφοδο των κακοποιών σε σπίτια κυρίως των βορείων προαστίων, οι οποίοι έδρασαν με παρόμοιο τρόπο, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό τον λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία απασχόλησαν την αστυνομία με υποθέσεις που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ήδη το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι, τοποθετούνται στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Η λίστα των υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώνεται σε 30 σεσημασμένους κακοποιούς που σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 12 παρόμοιες υποθέσεις εισβολής σε σπίτια σε περιοχές των Βορείων προαστίων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις