Γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας για τα παιδιά της προσφυγικής δομής

Γιορτή αλληλεγγύης και φιλίας για τα παιδιά στη δομή προσφύγων Μαλακάσας διοργάνωσε την Παρασκευή Γενάρη, η Τομεακή Οργάνωση Βορείου Τομέα του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού, εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μιχάλης Χασιώτης.

Με τη βοήθεια παιδαγωγών, τα προσφυγόπουλα κατασκεύασαν ιπτάμενα πουλιά, έδωσαν “ζωή και χρώμα” σε ξερά δέντρα και δημιούργησαν μια μεγάλη συλλογική ζωγραφιά.

Στη συνέχεια, χόρεψαν, τραγούδησαν κι έπαιξαν διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια. Τα χαμόγελα πολλαπλασιάστηκαν όταν στο άκουσμα τραγουδιών από την πατρίδα τους, τα προσφυγόπουλα άρχισαν να χορεύουν παραδοσιακούς τους χορούς.

Ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή που μικρά προσφυγόπουλα έφτιαξαν μόνα τους πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια για να τα χαρίσουν στους επισκέπτες τους.

Στις νηπιαγωγούς που εργάζονται στη δομή και δίνουν καθημερινά κι αυτές με τη σειρά τους έναν πολύ δύσκολο αγώνα για να συντρέξουν τα προσφυγόπουλα, παραδόθηκαν παιχνίδια για διάφορες ηλικίες και ευχετήριες κάρτες με μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης των λαών που είχαν ετοιμάσει ειδικά γι` αυτόν τον σκοπό παιδιά Δημοτικού, φίλοι του “κόκκινου Αερόστατου” από περιοχές του Βόρειου Τομέα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η γιορτή το ραντεβού ήδη είχε ανανεωθεί για νέες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς αλλά και στον αγώνα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, για να σταματήσει ο εγκλωβισμός που τους έχει επιβάλλει η Ε.Ε. και οι Ελληνικές κυβερνήσεις ώστε ταξιδέψουν στις χώρες τελικού προορισμού τους αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δομή.

ΠΗΓΗ: apopsi-tora.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις