Εγκρίθηκε η αναβάθμιση του εκκλησιαστικού γηροκομείου

Οι απαιτούμενες εργασίες για την αναβάθμιση του εκκλησιαστικού γηροκομείου «Η Ανάστασις» εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το περιφερειακό συμβούλιο. Πρόκειται για το έργο της επισκευής, ενεργειακής αναβάθμισης και διαμόρφωσης του εσωτερικού αύλειου χώρου του γηροκομείου της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Το γηροκομείο έχει δυναμικότητα 48 κλινών και εξυπηρετεί ηλικιωμένους ανεξαιρέτως του τόπου κατοικίας τους, ενώ σκοπός του έργου είναι η προώθηση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως.

Η δομή λειτουργεί ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) από το 1998 (Φ.Ε.Κ. αρ. φύλλου 123). Πρόεδρος τοῦ Γηροκομείου είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και (διοικητικός) διευθυντής διορίζεται με απόφαση του Μητροπολίτου ένας εκ των ιερέων της Μητροπόλεως.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έτους 2020. Επίσης ότι σκοπός της σχετικής σύμβασης που θα συνυπογραφεί (από την Περιφέρεια και την Μητρόπολη) είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών να πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: attikinews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις