Στήριξη για τη διάσωση του Πάνειου Όρους από τη Ρένα Δούρου

Δούρου

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Πέτρος Φιλίππου υποδέχτηκε στο δημαρχείο την Τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών για την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Δούρου για την  πρωτοβουλία του να έρθει σε επαφή και να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με Δημάρχους όλης της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με ανεμογεννήτριες στα διοικητικά τους όρια, καθώς και για την απόφασή τους να συγκροτήσουν ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δημάρχων προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις τους.

Ταυτόχρονα ο Πέτρος Φιλίππου ζήτησε από την κ. Δούρου τη στήριξη του κοινού ψηφίσματος με τον Δήμο Λαυρεωτικής, το οποίο θα κατατεθεί αύριο 01/07 στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα των ανεμογεννητριών.

Η κ. Δούρου από την πλευρά της εξέφρασε τη στήριξή της στις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, τονίζοντας ότι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας προϋποθέτουν ένα σοβαρό εθνικό σχεδιασμό, δημοκρατική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και συνεργασία με τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το κοινό ψήφισμα των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τι δήλωσε η Ρένα Δούρου

“Ενόψει της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου μας ενημέρωσε για τις δράσεις του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά της “Δύναμης Ζωής” θέλω κι εγώ να δηλώσω ότι η κλιματική κρίση ήλθε για να μείνει, είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τις ζωές όλων μας και τις ζωές των παιδιών μας. Και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν μπορεί, είτε μιλάμε για τις ανεμογεννήτριες είτε για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, να αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους κκ Μητσοτάκη και Χατζηδάκη για να εγκαταστήσουν στην ήδη τρωθείσα οικονομία, καινούργια τζάκια. Δεν μας λείπουν καινούργια τζάκια, μας λείπουν  δουλειές, αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην αναπνοή των παιδιών μας”.