Βραβεύτηκαν οι 393 επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους το 2019 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε ο Δήμος Διονύσου, σε μια λαμπρή -σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου- εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο-4 Ιανουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου».

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου μας πληροφορεί επίσης, ότι «ειδικότερα, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι προς τους 393 μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων του Δήμου Διονύσου…», δίχως να μας εξηγεί γιατί τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία γράφθηκαν με κεφαλαία γράμματα (αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος).

Πιο κάτω, συνεχίζει, σημειώνοντας πως «στους επτά αριστούχους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προσφέρθηκαν ως δώρα συσκευές tablets τελευταίας τεχνολογίας, με την ευγενική χορηγία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και επίτιμου Δημότη Διονύσου κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Επίσης, συμβολικά δώρα προς τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες μοίρασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος».

Κάποια στιγμή ο εν λόγω «δημοσιογράφος» εισέρχεται στην ουσία, καθώς αρχίζει να παρατίθεται ο λόγος του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος προς τιμήν του τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς, που κυνηγάει τα όνειρά της για ένα καλύτερο μέλλον» και «οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς είναι αυτά τα νέα παιδιά».

Στο μακροσκελές κείμενο των χιλιάδων λέξεων του εκπροσώπου Τύπου, που αμείβεται αδρά, με λεφτά των δημοτών εννοείται, πουθενά δεν αναφέρονται τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών, οι οποίοι είχαν την τιμητική τους, ούτε καν ποια παιδιά αρίστευσαν.

Στον αντίποδα αραδιάζονται ένα σωρό ανούσια πράγματα και γίνεται ένα εξαιρετικό …παρκέ σε καθηγητές, γονείς για ευνόητους (βλέπε ψηφοθηρικούς) λόγους και βεβαίως σε όσους πολιτικάντηδες αποφάσισαν να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια. Άξιος ο μισθός του…

ΠΗΓΗ: dionysospost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις