Βούλα: Ξεκαθάρισμα της Μαφίας η επίθεση

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία την επίθεση με όπλο σε 50χρονο άνδρα το βράδυ της Δευτέρας, στη Βούλα.

Συγκεκριμένα, οι αρχές κάνουν λόγο για επίθεση στο πλαίσιο της «ανακατάταξης» που συμβαίνει στο χώρο της νύχτας τα τελευταία δυο χρόνια.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, σε πάρκινγκ δίπλα στη Βάρης-Κορωπίου, έπεσαν οι πυροβολισμοί, με τη μοτοσυκλέτα να τρέπεται αμέσως σε φυγή μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στο θύμα έξω από ζαχαροπλαστείο στη λεωφόρο Ευελπίδων. Προσέγγισε τρέχοντας τον 50χρονο που συνομιλούσε με ένα άτομο στο αυτοκίνητο του και άνοιξε πυρ εναντίον του.  Λίγα μέτρα πιο μακριά τον περίμενε συνεργός με μηχανή. Αμέσως οι δύο μαυροντυμένοι δράστες που φορούσαν κράνη, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν μέσω της οδού Καλύμνου με μηχανή.

Το θύμα, αντιλήφθηκε άμεσα την απειλή και έτρεξε γρήγορα να κρυφτεί στο αυτοκίνητο του για να σωθεί. Στην προσπάθεια του να τρέξει χτυπήθηκε από δύο σφαίρες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας συνέλεξαν 15 κάλυκες από το σημείο της ένοπλης επίθεσης.

Ο 50χρονος γλίτωσε τη ζωή του, κατά πάσα πιθανότητα χάρις το γεγονός πως το όχημα του ήταν θωρακισμένο, με τις υπόλοιπες 13 σφαίρες να μην καταφέρνουν εν τέλει να διαπεράσουν το αυτοκίνητο

Μεταφέρθηκε στο Ασκληπίειο Βούλας όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Μια από τις σφαίρες πέρασε ξυστά από έναν πελάτη του ζαχαροπλαστείου.

Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τουλάχιστον πέντε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ έχουν στην διάθεση τους υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Ο 50χρονος είναι γνωστό όνομα στο χώρο της νύχτας. Απασχολεί από το 2002 τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, με το όνομα του να εμφανίζεται σε σειρά από δικογραφίες μαζί με επίσης γνωστά ονόματα της Greek Mafia.

Έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για την επίθεση σε επιχειρηματία καταστήματος στη λεωφόρο Συγγρού, για τη δράση τριών εκβιαστικών ομάδων, ενώ φέρεται το όνομα του να έχε μπλεχτεί σε επίθεση παράγοντα της διαιτησίας, χωρίς ωστόσο να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες εν προκειμένω.

Περισσότερα σε Ειδήσεις