Εξυπηρέτηση μόνο με ραντεβού στον Δήμo

Απόφαση περιορισμού των επισκέψεων πολιτών στον Δήμo Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έλαβε την Κυριακή 15 Μαρτίου η δημοτική αρχή, έπειτα από τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι πολίτες για θέματα και υποθέσεις που δεν έχουν έκτακτο ή επείγοντα χαρακτήρα, παρακαλούνται να αποφεύγουν την προσέλευση στις υπηρεσίες. “Η άσκοπη μετακίνηση και προσέλευση στο Δημαρχείο ή στις υπόλοιπες υπηρεσίες δεν ωφελεί κανέναν. Άλλωστε έχετε τη δυνατότητα να κάνετε χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου για την εξυπηρέτηση σας”, τονίζεται σχετικά.

Για όσα ζητήματα δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με άλλο εξ αποστάσεως τρόπο, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν μόνο κατόπιν τηλεφωνήματος και ραντεβού.

“Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όλη την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εκτός εάν υπάρξει τροποποίησή της”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα αιτήματα για ραντεβού μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες ή με fax στο 2132020089. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ή fax, θα λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στον αριθμό 15888.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις επιμέρους υπηρεσίες:

Υπηρεσία δόμησης:

  • Αιτήματα χορήγησης αντιγράφων Οικοδομικών Αδειών, διαφόρων δημοσίων εγγράφων, υπαγωγών αυθαιρέτων κ.λπ.
  • Καταγγελίες αυθαιρέτων και επικινδύνων
  • Αιτήματα δηλώσεων ιδιοκτησίας
  • Αιτήματα βεβαιώσεων χρήσεως γης
  • Αιτήματα βεβαιώσεων όρων δόμησης
  • Αιτήματα βεβαιώσεων εντός ή εκτός σχεδίου
  • Ερωτήματα γενικού ή ειδικού περιεχομένου που άπτονται πολεοδομικών θεμάτων

Διεκπεραιώνονται με την αποστολή απλής αίτησης στο [email protected]

Οικονομική υπηρεσία:

  • Δηλώσεις τετραγωνικών μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ (έχει δοθεί παράταση έως 30 Ιουνίου).
  • Ταμείο – ηλεκτρονικές πληρωμές

Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο:

Οι αιτήσεις του Ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου που είναι διαθέσιμες διαδικτυακά και μπορούν πλέον να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο:

Η παράδοση των πρωτότυπων πιστοποιητικών θα γίνεται από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας μόνο στους ενδιαφερόμενους αιτούντες με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Υπηρεσία Κοιμητηρίων:

  • Αιτήσεις για την αγορά οστεοθυρίδων και οικογενεικών τάφων μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
  • Όλα τα αιτήματα που φορούν την υπηρεσία πρασίνου μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Στην τέλεση των πολιτικών γάμων θα επιτρέπεται η παρουσία έως 10 ατόμων συνολικά.

Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού:

Στα τηλ. 213 2020080 και ηλεκτρονικές αιτήσεις στο [email protected]

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ):

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, τροποποιείται το ωράριο των ΚΕΠ και από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 θα δέχονται μόνον κατόπιν ραντεβού καθημερινά 7:30 με 15:00 εκτός Σαββάτου

ΚΕΠ Βούλας – 213 2019815

ΚΕΠ Βάρης – 210 8979140

ΚΕΠ Βουλιαγμένης – 213 2020719

Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς κανέναν περιορισμό. Σημειώνουμε πως λόγω έκτακτων μέτρων ενδεχομένων να τροποποιηθούν τα ωράριο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Τμήμα Μελετών & Έργων:

  • Online αίτηση για εγκατάσταση φωτιστικού Σώματος
  • Online αίτηση για κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων αποχετευτικού δικτύου/αγωγού αποχέτευσης (τα συνημμένα που απαιτούνται είτε θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά με την αίτηση, είτε θα υποβάλλονται σε δεύτερο χρόνο κατόπιν επικοινωνίας με την Τεχνική Υπηρεσία) και για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα αρμοδιότητας του Τμήματος Μελετών & Έργων όπως πλακόστρωση πεζοδρομίου κ.λπ.

Τμήμα Κυκλοφορίας Συγκοινωνιών & Εγκαταστάσεων:

  • Online αίτηση αρίθμησης οδών
  • Online αίτηση μετονομασίας οδών
  • Αίτηση χιλιομετρικής απόστασης (για αποζημίωση ορισμένων κατηγορίων δικαιούχων όπως νεφροπαθείς, εκπαιδευτικούς κλπ) στο [email protected]
  • Αίτηση για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας του Τμήματος Κυκλοφορίας Συγκοινωνιών & Εγκαταστάσεων στο [email protected]

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Εάν παρίσταται ανάγκη και οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται στις υπηρεσίες, θα πρέπει να αναμένουν στην κεντρική είσοδο και θα εξυπηρετούνται από υπάλληλο της υπηρεσίας, τηρώντας απαρέγκλιτα τους ατομικούς κανόνες υγιεινής για την αποτροπή της διασποράς της νόσου (αποφυγή κοντινής επαφής, αποφυγή κοινής χρήσης των στυλό και προσωπικών αντικειμένων, αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες αναμονής, κ.ά).

Στο Δημαρχείο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, έχουν ήδη τοποθετηθεί υγρά απολυμαντικά χεριών και γίνεται συνεχής καθαρισμός των χώρων προσέλευσης πολιτών.

Η διοίκηση του Δήμου ζητάει την κατανόηση όλων για τυχόν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς ήδη αρκετοί εργαζόμενοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μικρές καθυστερήσεις.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών. Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Μένουμε Σπίτι“.

Πηγή: 3vita.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις