Βαρυμπόμπη: Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί σε πηγάδι από αναθυμιάσεις

Πρωτοφανές περιστατικό αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα στην Βαρυμπόμπη, όταν πυροσβέστες εντόπισαν και ανέσυραν νεκρούς από πηγάδι τρεις νεαρούς.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Πρόκειται για νεαρά αγόρια τα οποία βρέθηκαν, έπειτα από πολύωρες έρευνες, στην θέση Φλόγα. Οι νεαροί είχαν χαθεί από το βράδυ της Τετάρτης και η κινητοποίηση αστυνομικών και πυροσβεστών για τον εντοπισμό τους ήταν μεγάλη.

Το πηγάδι έχει βάθος περίπου 10 μέτρων και η διαδικασία ανάσυρσης κάθε άλλο παρά εύκολη διαδικασία ήταν. Το τι συνέβη και οι νεαροι βρέθηκαν μέσα στο πηγάδι αποτελεί ακόμη θέμα προς διερεύνηση, χωρίς προς το παρόν αστυνομικοί και πυροσβέστες να μπορούν να μιλήσουν για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

Λαθρανασκαφείς οι τρεις νεκροί στην Βαρυπόμπη σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σε παράνομες αναζητήσεις φαίνεται πως οφείλεται η παρουσία των τριών ανδρών σε πηγάδι στην θέση Φλόγα Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από τις αστυνομικές έρευνες. Τα θύματα, είχαν σκάλα και γεννήτρια και οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο τους κάνουν λόγο για εισπνοή αναθυμιάσεων από το μηχάνημα.

Όλα τα ευρήματα δείχνουν πως πρόκειται για μια πανομοιότυπη περίπτωση με αυτή της τραγωδίας στο Λουτράκι πριν από σχεδόν δύο μήνες όπου παρέα έκανε παράνομες ανασκαφές σε φαράγγι.

Οι τρεις άνδρες, 47, 48 και 58 ετών είχαν εγκαταστήσει έναν σωλήνα για να βγαίνουν οι αναθυμιάσεις ο οποίος φαίνεται πως δεν λειτούργησε σωστά. Ή λόγω ανθρώπινου λάθους, δεν λειτούργησε σωστά. Τα τρία θύματα, μαζί με τρεις ακόμη φίλους τους, δύο άνδρες και μια γυναίκα, αναζητούσαν για αρκετές ημέρες τον θησαυρό τους.

Είχαν μεταφέρει φαγητά, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια των ερευνών. Τις αρχές, όπως διαπιστώθηκε, τις ενημέρωσαν οι τρεις φίλοι των θυμάτων, καθώς τους καλούσαν και δεν λάμβαναν απόκριση.

Αυτή την στιγμή οι δύο άνδρες και η γυναίκα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα όπου καταθέτουν αναφορικά με το τι ακριβώς έψαχναν στην θέση Φλόγα, στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στην Βαρυμπόμπη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νεκροτομές στις σορούς των θυμάτων για να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πάντως, η περιοχή της Βαρυπόμπης, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για λαθρανασκαφές

Περισσότερα σε Ειδήσεις