fbpx
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Κατεπείγουσα αυτοψία της Ριζούπολης ζήτησε ο Πατούλης- Τι απαντά η Περιφέρεια

Κατεπείγουσα αυτοψία της Ριζούπολης ζήτησε ο Πατούλης- Τι απαντά η Περιφέρεια

Ριζούπολης

Με εντολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζητά τη διενέργεια άμεσης και κατεπείγουσας αυτοψίας του γηπέδου Ριζούπολης από την αρμόδια επιτροπή καταλληλόλητας.

Ο κ. Πατούλης είχε τη Δευτέρα συνάντηση στο γραφείο του με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κριτήρια και τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκαν, για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο τελικός του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ (26/07, 21:00).

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Μ. Βάρσου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ιωάννα Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειοδοτήσεων Αθλητικών Εγκαταστάσεων και αγώνων, Ιωάννης Παπακώστας.

Από την συζήτηση που έγινε προέκυψαν ότι:

1. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας κινήθηκε εντός του τυπικού πλαισίου, καθώς τα όσα προβλέπονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν της επέτρεπαν καμία εναλλακτική απόφαση.

2. Η απόφαση στηρίχθηκε στην άδεια λειτουργίας που έχει υπογραφεί από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν και να δώσουν έγκριση σε σχετικά αιτήματα, στηριζόμενες στην αδειοδότηση της Αποκεντρωμένης χωρίς να μπορούν να μπουν στην ουσία.

3. Από τα δεδομένα που υπάρχουν διαπιστώνεται ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας, είναι τυπική και όχι ουσιαστική κάτι το οποίο θα πρέπει άμεσα να αλλάξει.

4. Η επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου δεν έγινε από την Περιφέρεια. Οι Υπηρεσίες της προέβησαν στη σχετική απόφαση μετά από εισήγηση της ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Πατούλης ζήτησε τη διενέργεια άμεσης και κατεπείγουσας αυτοψίας του γηπέδου της Ριζούπολης από την αρμόδια επιτροπή καταλληλόλητας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ικανοποιούνται όλα τα αναγκαία κριτήρια και οι προϋποθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του Πατούλη, κάτι που φαίνεται και από την αστυνομία που το κρίνει και αυτή από την πλευρά της ακατάλληλο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας, σχετικά με την έγκριση καταλληλότητας του γηπέδου της Ριζούπολης που χορήγησαν, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Πρέπει το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας να αντιληφθεί επιτέλους ότι αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του Περιφερειάρχη, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, αλλά και την αξιοπιστία των υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως έχει αποδείξει άλλωστε στον ένα χρόνο θητείας του.
Ο Περιφερειάρχης ουδέποτε παρενέβη στις αρμοδιότητες των διευθυντών. Έκρινε όμως αναγκαίο, γνωρίζοντας το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα πάνω στο ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολης και μόλις πληροφορήθηκε από τον Τύπο, ότι δόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού η έγκριση καταλληλότητας, να ζητήσει ενημέρωση για το σκεπτικό της απόφασης αυτής.
Αυτή η πρωτοβουλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς Περιφερειάρχη προς τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αντίθετα, συνιστά διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και προστασίας τους από κακόβουλα σχόλια, που πιθανόν να πλήξουν το κύρος της Περιφέρειας και των ίδιων προσωπικά.
Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή εξέλιξη, όπου η ίδια η Αστυνομία φέρεται να κρίνει για δικούς της λόγους ως ακατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα, το συγκεκριμένο γήπεδο.
Συνιστούμε λοιπόν αυτοσυγκράτηση στα μέλη του Προεδρείου του ΣΥΠΑ. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της Διοίκησης και δεν έχουν ανάγκη από “συνδικαλιστική προστασία” παλαιάς κοπής».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι – Δείτε πως υποβάλλονται οι ενστάσεις